Home > Branded content > Thermae 2000: gerechten uit de hele wereld en het mooiste uitzicht van Nederland

Thermae 2000: gerechten uit de hele wereld en het mooiste uitzicht van Nederland

Net als veel andere bedrijven in de gastvrijheidsbranche haakt ook Wellnessresort Thermae 2000 op een bijzondere manier in op het gegeven dat veel mensen deze zomer hun vakantie zullen doorbrengen in eigen land of zelfs in de eigen streek. Op zondag 21 juni vindt de eerste ‘Sunday Summer Session by Pure’ plaats, een middag met gerechten en wijnen afkomstig uit diverse wereldkeukens, begeleid door een optreden van zangeres Francine Recca. Ook in juli en augustus zijn er Sunday Summer Sessions by Pure, steeds op de tweede en de vierde zondag van de maand.

,,Wij hebben het mooiste terras van Nederland met een buitenlands mooi uitzicht”, zegt algemeen directeur Bastiaan Klomp van Thermae 2000. ,,Dus we dachten: ‘als we dit mooie uitzicht nu eens combineren met een zevengangendiner met begeleidende wijnen, nemen we de gast mee op reis door Amerika, Cuba, Brazilië, Spanje, Italië, Frankrijk en natuurlijk Limburg, en dus halen we het buitenland gewoon naar Valkenburg. En dan doen we er nog een live muziekje van zangeres Francine Recca bovenop.”

Restaurant Pure ligt enigszins verborgen onder één van de piramides van Thermae 2000. De keuken staat sinds enige tijd onder leiding van de jonge ladychef Reshma Simons (23). Sinds twee jaar kookt ze culinaire internationale gerechten met Aziatische en Surinaamse invloeden. Ze dankt haar kennis van exotische kruiden en bereidingswijzen onder meer door haar afkomst uit een gezin met een Surinaams-Hindoestaanse moeder. ,,Thuis ging het altijd over eten, daar heb ik mijn liefde voor koken meegekregen, net als mijn kennis voor smaken en specerijen”, aldus Reshma. Het wereldwijde thema zit haar dan ook als gegoten.

Niet alleen chef Reshma was direct enthousiast over het wereldwijde thema; ook zangeres Francine Recca is helemaal thuis in de verschillende werelddelen. ,,Van Franse chansons tot Latin en van Italiaans tot Mediterraans, Francine zorgt voor een begeleiding van de avond van Amerika tot Limburg”, aldus Bastiaan Klomp.

In verband met de maatregelen die het RIVM voorschrijft, is het aantal beschikbare plekken beperkt.

Voor meer informatie en om te reserveren, klik hier 

Cauberg 25-27, Valkenburg (NL) – thermae.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.