Home > Branded content > Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Auteur: Urbain van Dormael

Ere wie ere toekomt. Jaguar Land Rover is de snelst groeiende autogroep van de voorbije jaren en ontplooit een impressionante dynamiek wat betreft de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën en modellen. Getuige hiervan is de Jaguar I-PACE, de eerste elektrisch aangedreven SUV die naam waardig én gekroond tot ‘auto van het jaar 2019′.

Voor een eerste kennismaking met zijn eerste full electric SUV stuurt Jaguar mij over een veeleisend parcours van zo’n driehonderd kilometer met onderweg een moeilijke passage door een ondiep riviertje gevolgd door snelle rondjes draaien op de Autodromo Internacional do Algarve in Portimao. Dat staat onder autopiloten bekend als de ‘hel van Portugal’. Het ene moment toont de I-PACE zich een kloeke off-roader die dankbaar gebruikmaakt van de 4×4-expertise en ervaring van zustermerk Land Rover. Via een groot beeldscherm op de middelconsole heb ik een goed overzicht van de situatie rondom de auto en moet ik enkel de richting aangeven. Het andere moment ontdek ik een vurige vierdeurs sportwagen, die zijn roemrijke merknaam alle eer aandoet. Twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 400 pk en 696 Nm katapulteren de vierwiel aangedreven I-PACE in 4,8 seconden van 0 tot 100 km/u. De lithium-ion-accu van 90 kWh zit verwerkt in de bodemplaat en dat zorgt voor een ideale 50/50 gewichtsverdeling, laag zwaartepunt, uitstekende wegligging én zeer veilig rijgedrag. Door het ontbreken van een cardantunnel en conventionele motor kon designdirecteur Ian Callum de voorruit en voorste zetelrij twintig cm naar voren schuiven en beschikken de inzittenden voor en achter over een zee aan ruimte, ondanks dat de I-PACE slechts 4,68 meter lang is. De kofferinhoud varieert van 656 tot 1453 liter.

350 kilometer reëel rijbereik
Gemeten volgens de nieuwe WLTP-cyclus bezit de I-Pace een rijbereik van 480 kilometer. In de praktijk zijn er dat zo’n 350, afhankelijk van de rijstijl en het weer. In minder dan 45 minuten is tachtig procent van de accu opgeladen. Door software updates over the air (SOTA) beschikt de I-PACE steeds over de nieuwste updates. De Jaguar I-PACE is zowel een milieuvriendelijke als slimme SUV. Bij vertrek analyseert het navigatiesysteem de topografie van de route tot aan de eindbestemming en combineert die data met die van eerdere ritten, wat een nauwkeurige berekening van het gepersonaliseerde rijbereik oplevert. Dat voorkomt dat de bestuurder onderweg zonder stroom valt.


Feesten in stilte
Plaatsnemen in de I-PACE is binnentreden in de rijke Jaguar-wereld, met veel aandacht voor detail en geavanceerde connectiviteit en functionaliteit. De nieuwkomer ziet er uitdagend en verleidelijk uit, rijdt als de beste en dat op elk terrein. Rijden met een full electric vergt enige aanpassing maar achter het stuur van de I-PACE ontpopt elektrisch rijden zich tot een feest in stilte.

Sinds dit voorjaar is Jaguar Land Rover Maastricht de nieuwe én enige JLR-dealer in Limburg. Vestigingsmanager Nick Rouwette leidt er een ervaren en deskundig team van veertien medewerkers. In het voorjaar van 2020 verhuist JLR Maastricht naar een gloednieuwe locatie naast de Porsche-vestiging bij de luchthaven. Rouwette heeft nog een tip: ,,Dit is een echte aanrader voor wie nog wil genieten van de fiscale bijtelling. De huidige regeling verandert op 1 januari 2020.” Vanafprijs 73.900 incl. BTW.

Jaguar Maastricht
Afrikalaan 41
6199 AH
Maastricht-Airport

https://maastricht.jaguar.nl/home/

Kom langs en maak kennis!

Fotografie: Patrick Theunissen
___________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu