Home > Branded content > Wijnrestaurant op het land breidt uit met finediningterras

Wijnrestaurant op het land breidt uit met finediningterras

Ruim drie weken lang is Landgoed Overst in Voerendaal deze zomer weer the place to be voor wie de allermooiste regionale wijn-spijscreaties wil ‘beleven’. Tussen de wijnranken presenteert het succesvolle Wijnrestaurant op het Land een trits aan noviteiten.

„Afgelopen jaar valt nauwelijks te overtreffen”, zegt organisator en conceptbedenker Frenk Theuns. „Het was heerlijk zonnig en het popup-restaurant was regelmatig compleet bezet. Toch gaan we weer een aantal mooie nieuwe dingen doen, uiteraard met behoud van ‘ingrediënten’ die Wijnrestaurant op het Land zo succesvol maken.”

Op het landgoed waar wijnmaker Ruud Verstegen al jarenlang prachtige wijnen maakt, wordt ook deze zomer weer een groot glazen paviljoen opgesteld, precies tussen een van de wijnvelden van het domein en de hoogstamfruitgaard in. Ook op frisse zomeravonden is het binnen comfortabel dineren maar tegelijk ook genieten van het buitenleven. Alle tafels in het sfeervolle restaurant bieden uitzicht op de vriendelijk glooiende omgeving. Overdag zie je de druiven groeien aan de wijnranken, ‘s avonds is het Heuvelland sprookjesachtig verlicht. Patriek en Annaline Doelen, van wijnrestaurant Mes Amis, zijn ook weer verantwoordelijk voor de culinaire uitvoering, als medeorganisatoren.

Theuns: „Wegens succes beleeft de chef’s table een XXL-versie met langere tafels waar onze gasten als groep bij elkaar kunnen zitten. Dichtbij de keuken kunnen ze zo makkelijk in gesprek gaan met de chef-kok.”

Ook nieuw is de wine experience, een doorloopruimte in het paviljoen waar de gast extra informatie krijgt over de wijnen van alle deelnemende domeinen.

Misschien wel de grootste noviteit is de uitbreiding van het terras tot honderd couverts. Theuns: „Bij mooi weer wordt hier in de middagzon fine dining tapas geserveerd. Heerlijk en bovendien handzaam. Het terrasarrangement zie ik als een mooie aanvulling op de rijke menukaart voor lunch of diner in het glazen paviljoen.”

Wijnrestaurant op het Land vindt dit jaar plaats van 26 juli tot en met 20 augustus. Je reserveert je lunch, diner of terrasarrangement via – wijnrestaurantophetland.nl.

TIP: reserveer vooral voor de lunch om van het prachtige Heuvellandschap in zijn volle glorie te genieten.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.