Home > Branded content > SpaSereen: waar luxe en het beste uit de natuur samenkomen

SpaSereen: waar luxe en het beste uit de natuur samenkomen

Maastricht leek alles in huis te hebben om volop te genieten. Toch kende de stad nog één groot gemis: een luxe wellness. Daar kwam dit voorjaar verandering in toen Inge en Timo Uitendaal op het topje van de Dousberg SpaSereen Maastricht openden.

Op een paar kilometer afstand van de drukte en de sfeer van het stadscentrum, in een omgeving van groen en rust, ligt SpaSereen Maastricht. Een pracht van een wellness, intiem en spiksplinternieuw, waar luxe en natuur samenkomen. „Luxe in de vorm van afwerkingen van saunacabines en baden, de sfeer en de beleving in het restaurant, en de natuur… tja, kijk om je heen, je hebt vanuit het bad uitzicht over het groen. Dat is pas echt tot rust komen”, aldus Inge. De schoonheid van de natuur is als een rode draad door SpaSereen Maastricht, het jonge zusje van SpaSereen Maarssen, verweven voor een ultieme beleving. Zo is er louter gewerkt met ronde vormen en natuurlijke materialen en zijn er vooral steenachtige kleurstellingen gebruikt. Met een sfeervolle, rustgevende uitstraling als resultaat.

Intiem

Met SpaSereen willen Inge en Timo een wellness-ervaring creëren die luxe en toch toegankelijk is. De wellness is daarom ruim opgezet, zonder massaal te zijn. Het sauna-aanbod is compleet, maar niet overweldigend. „Saunagasten moeten niet het gevoel krijgen dat ze niet kunnen kiezen. Daarom telt SpaSereen acht sauna’s: van een Turks stoombad en infraroodcabines tot de minder bekende openhaardsauna en een zoutkristalsauna”, zegt Inge. Om er zeker van te zijn dat iedereen ervan kan genieten, zijn de prijzen uitermate schappelijk (vanaf 42 euro).

Restaurant

Een van de paradepaartjes van SpaSereen Maastricht is het sfeervolle restaurant. Dat is ruim opgezet met tal van diverse zitjes: tafeltjes met stoelen, ruime loungebanken en grote fauteuils. Ook staat er een gigantische open haard in het midden. Behalve heerlijk toeven voor, tussen of na het baden, kunnen gasten hier ook terecht voor een goedverzorgde maaltijd of borrel. Ook hier is gekozen voor ‘luxe toegankelijkheid’: van kipsaté tot een culinair arrangement, bereid met louter verse lokale ingrediënten.

Badkleding

Om er zeker van te zijn dat alle potentiële gasten van SpaSereen Maastricht de kans krijgen om de wellness een keer te komen ervaren, werd dit najaar een badkledingdag geïntroduceerd. Inge: „Dat was eigenlijk niet de bedoeling maar wij kregen de indruk dat daar wel behoefte aan is. Daarom organiseren we nu elke eerste dinsdag en derde donderdag van de maand badkledingdagen.”

Stedenwinger 35, Maastricht (NL) – spasereen.nl/maastricht

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.