Home > Branded content > Holistisch herbronnen van top tot teen in Oostenrijk

Holistisch herbronnen van top tot teen in Oostenrijk

Stel je een plek voor waar je even afstand kunt nemen van de alledaagse drukte. Een locatie waar je mentaal en fysiek weer in balans komt, door middel van verschillende behandelingen en massages. En waar je tegelijkertijd kunt ontspannen in zwembaden gevuld met thermaal water. Dit gecombineerd met persoonlijk afgestemde en aantrekkelijke menu’s, in een decor van mooie glooiende heuvels, met fruitbomen en wijnranken. Die plek bestaat en heeft een naam, namelijk Ayurveda Resort Mandira, in het Oostenrijkse dorpje Bad Waltersdorf.

Het is in deze plaats, in de deelstaat Stiermarken op anderhalf uur rijden van de hoofdstad Wenen, dat Christina Mauracher samen met haar team een bijzondere plek heeft gecreëerd. Bad Waltersdorf staat sowieso al bekend om zijn baden met thermaal water. Water dat een kalmerend en spierontspannend effect heeft op het lichaam. En dat past bij de holistische filosofie van het resort, waarbij gekeken wordt naar het totale lichaam. Om oorzaken van gezondheidsklachten op te sporen en vooral ook te voorkomen. Met als resultaat hernieuwde energie.

Ayurveda Resort Mandira is een prachtig, compact viersterren superior resort met een zestigtal kamers. Je ervaart bij de receptie meteen de persoonlijke touch, die begint met een rondleiding langs alle faciliteiten. Het complex is door zijn schaalgrootte zeer overzichtelijk en voelt warm en huiselijk aan. Door het hele gebouw is gewerkt met Indiase kleuren in combinatie met mediterraan hout. Die zorgen voor rust en een positieve energie. De kamers, deels met tuinterras of balkon, zijn als nieuw en voorzien van alle faciliteiten.

Elke gast krijgt een intakegesprek. Hierbij wordt op vakkundige wijze je gezondheidssituatie overlopen en stelt de arts een persoonlijk behandelingsschema met je op, uiteraard afhankelijk van het doel van je verblijf. Dit kan variëren van het revalideren van een (bijna-)burn-out tot een gewichtsafnametraject of een periode om je te ontdoen van alle dagelijkse hectiek, om zo weer in balans te komen. Het resort steunt bij de behandelingen voornamelijk op de holistische Ayurveda-technieken uit de traditionele Indiase geneeskunde, maar dan aangepast aan de behoeften van de westerse wereld. Je kunt uiteraard zelf aangeven hoever je hierin mee wilt gaan door een keuze te maken uit bijvoorbeeld ochtend- of avond-yogasessie, de aqua aerobics en enkele rustgevende Indiase massages. Het culinair menu wordt afgestemd op de wensen en behandelingen in het resort.

Chef-kok Markus Lengauer brengt zeer creatieve en smaakvolle gerechten op het bord. Vooral zijn smaak- en kleurenspel vallen in positieve zin op. Er wordt veel met gezonde regionale producten gewerkt. Bij elk dagvers menu is er een keuze uit vlees, vis en vegetarisch en houdt men uiteraard rekening met alle mogelijke allergieën en dieetwensen. Bij wijnsuggesties vallen vooral de Oostenrijkse wijnen op, naast de soorten uit andere landen.

Uiteraard komen de liefhebbers van wellness ruim aan hun trekken. Zo biedt het hotel drie zwembaden en meerdere sauna’s. Rondom het zwembad en op de zonneweide zijn er genoeg mogelijkheden om op een bedje tot rust te komen en bijvoorbeeld te lezen.

Maar uiteraard rij of vlieg (vliegveld van Wenen of Graz) je niet naar Oostenrijk om alleen maar in het resort te verblijven. De natuurlijke omgeving nodigt je uit tot het maken van prachtige wandelingen en fietstochten. In dit deel van Oostenrijk is er eerder sprake van heuvels dan van bergen, dus valt de fysieke uitdaging mee. Er zijn liefst negen speciale wandelingen uitgewerkt, variërend van vijf tot achttien km. Fietsen zijn in het hotel te huur, ook e-bikes.

En wie graag een stad bezoekt om cultuur te snuiven, zit 45 auto- of treinminuten van Graz en negentig van Wenen.

www.mandira-ayurveda.at

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.