Home > Branded content > De originele en smaakrijke vleesproducten van Erik Pinckaers

De originele en smaakrijke vleesproducten van Erik Pinckaers

De vele vakprijzen die de Eijsdense slager Erik Pinckaers met zijn team heeft binnengehaald, komen niet uit de lucht vallen. Het ware ambacht wordt hier nog met een hoofdletter geschreven.

Het begint met de basisfilosofie dat Erik Pinckaers zijn eigen beesten uitkiest bij vertrouwde boerenfamilies in Zuid-Limburg. „Je weet dan hoe met die dieren wordt omgegaan, dat ze regelmatig naar buiten kunnen en dat ze goed gevoerd worden. We kiezen de runderen met een laagje vet, dat noemen we ‘gemarmerd’. Dat heeft niets met calorieën te maken, maar het zorgt ervoor dat het vlees meer smaak krijgt.”

En als het niet mogelijk is om de juiste kwaliteit in de regio te vinden, dan zoekt Pinckaers het verderop, zoals de echte Franse scharrelkippen van superkwaliteit. In de grote toonbank in de winkel ligt een indrukwekkend assortiment aan vleessoorten en vleeswaren. Bijna alles is huisgemaakt en daarvoor zorgt een team van slagers in het atelier achter de winkel. Van de maar liefst vijftien verschillende worstsoorten tot even zovele patés en terrines. Met receptuur die je nagenoeg nergens in Nederland kunt vinden. „Dat komt omdat ik me altijd meer op België heb georiënteerd. Daar hebben ze nog heerlijke receptuur uit oma’s tijd en die heb ik mogen gebruiken als aanvulling op hetgeen we zelf al allemaal aan bereidingen in huis hebben. Ons bedrijf bestaat al ruim honderd jaar, dus dan is de nodige kennis opgebouwd. We werken puur op smaak, hoe meer hoe beter.

In het atelier worden ook tal van verse maaltijden gemaakt, die de mensen thuis maar hoeven te verwarmen. „Daar is een toenemende vraag naar en ook die worden ambachtelijk gemaakt met onze eigen producten. Wat dat betreft beginnen we meer op een restaurant te lijken.” Dat geldt ook voor de catering die er nog bij wordt gedaan en waarvoor grote belangstelling is. „Wij kunnen tot zo’n vier- tot vijfhonderd mensen aan, maar dan moeten we dat wel tijdig weten. Tot aan het bronkfeest begin juni zitten we al bijna vol, dus het is raadzaam om tijdig te bestellen.”

Nu de temperaturen stijgen, groeit ook weer de vraag naar typische vleesproducten voor op de barbecue zoals een goede ribeye, spareribs en een côte à l’os. „We zorgen niet alleen dat de mensen hier het beste vlees kunnen kopen, maar ook dat ze degelijk advies krijgen. Bij hoe lang bereiden en bij welke temperatuur het beste resultaat verkregen wordt. Dan raden we de mensen bijvoorbeeld ook aan om een speciale vleesthermometer te gebruiken zodat de temperatuur aan de binnenkant goed in de gaten kan worden gehouden en het vlees de sappen behoudt. We willen niet dat het mislukt.” De passie van het team, zowel in het atelier als in de winkel, is ook te zien aan de zorgvuldige wijze waarop de toonbank is ingedeeld. „Elke ochtend zijn we daar met vier mensen mee bezig om ervoor te zorgen dat het er op en top uitziet. We hebben veel klanten, niet alleen uit Eijsden, maar van heinde en verre. Die willen we graag tevreden houden.”

partyservice-pinckaers.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.