Home > Branded content > Geusselt Businesspark: de vernieuwde poort van Maastricht

Geusselt Businesspark: de vernieuwde poort van Maastricht

Een opvallend, metersbreed logo op een van de kantoorvleugels, nieuwe bewegwijzering en nieuwe entreepartijen. Na een twee jaar durende renovatie verwelkomt Geusselt Businesspark daarmee nog meer bedrijvigheid voor de komende jaren.

Goede bereikbaarheid

Pal voor de deur van het kantoorgebouw stapt Boek&Offermans-makelaar Roger Vloet (56) uit zijn auto. Met uitgestoken hand stapt hij af op Tessa Engelsing (30), asset manager van BNP Paribas Real Estate uit Amsterdam. Zij kwam niet lang daarvoor aan op station Maastricht, op weg naar deze afspraak. Al snel gaat het gesprek van de twee zakenpartners over de voortreffelijke aanvliegroutes naar Geusselt Businesspark dat – letterlijk – rondom het heilige gras van voetbalclub MVV is gebouwd. „Niet voor niets heet een van de kantoorvleugels Porta Mosae, vrij vertaald Maas(tricht)-poort”, zegt Vloet. „Je zit hier aan de oprit naar de autosnelweg Amsterdam-Luik-Heerlen-Aken, vlakbij openbaar vervoerverbindingen. De stad is vlakbij en toch is er parkeergelegenheid in overvloed.” Tessa Engelsing knikt instemmend en voegt daar nog de aansluiting op de Groene Loper als pre aan toe. Hiermee is de Geusselt binnen tien fietsminuten van het Maastrichtse centrum komen te liggen. „Dat dit qua bereikbaarheid een super strategische locatie is blijkt wel uit de aanwezigheid van DHL, dat het voormalige Kamer van Koophandel-gebouw volledig in gebruik heeft. Volkomen logisch dat de eigenaar flink geïnvesteerd heeft in het Geusselt Bussinesspark. Namens het internationaal opererende Marathon Asset Management voert BNP Paribas Real Estate het commercieel en strategisch management uit, waarbij het voor de verhuur samenwerkt met Boek&Offermans.”

Dynamiek

„Als inwoner van deze regio weet ik dat mensen de Geusselt vooral kennen als thuisbasis van MVV”, zegt Vloet. „De associatie met kantoren is altijd onderbelicht gebleven. Dat beeld is inmiddels echt achterhaald. Deze verhuurder bedient met trots zowel het midden- en kleinbedrijf als grotere partijen zoals CSU, dat hier zijn regionale hoofdkantoor heeft. Deze mix aan gebruikers zorgt voor een dynamiek die andere grote (internationale) bedrijven aantrekkelijk vinden, waardoor zij zich ook vestigen in het Geusselt Businesspark. Recent heeft de verhuurder daardoor ook een internationale gebruiker als Polartec mogen verwelkomen. Allemaal profiteren ze van de meertalige studentenpopulatie in de stad als arbeidspool, van de internationale bereikbaarheid en van de beschikbaarheid van vergaderruimtes in het nabijgelegen hotel. Daarnaast zijn er ook grootschalige maatschappelijke instellingen als Mondriaan en stichting Kom Leren die ons hebben ontdekt. Diversiteit laat de keur aan mogelijkheden van het kantorenpark zien.”

Toekomstbestendig

Vloet en Engelsing lopen het gebouw Porta Mosae binnen via een van de nieuwe entrees-met-luifel. De schuifdeuren gaan pas open als de makelaar er zijn telefoon bij in de buurt houdt. Achter hun rug gaan ze ook even snel weer dicht. „Het gebouw is veiliger, energiezuiniger maar bovenal comfortabeler gemaakt, door het vernieuwen van het klimaatsysteem in het gebouw bijvoorbeeld”, zegt Vloet. „Vóór de opknapbeurt zijn gedurende ongeveer twintig jaar geen grootschalige renovaties aan het gebouw uitgevoerd. Sinds dit voorjaar is het toekomstbestendig”, vertelt Engelsing. De twee gaan in de ruime entreehal op een set luxe fauteuils zitten om het resultaat van de renovatie, die dit voorjaar is afgerond, door te nemen. „Compleet vernieuwd,” zegt Vloet zichtbaar trots, „de kozijnen, vloer, de strak gestucte muren.” Het interieur is stijlvol aangekleed met een grote elegante plant en een muurvullend, modern kunstwerk. Door de kleurstelling straalt de lichte ruimte rust uit: zwartgrijs gecombineerd met okertinten. Het is deze huisstijl die consequent is doorgevoerd in alle zeven entrees van het Geusselt Businesspark. Alles staat er netjes bij. Dat is mede te danken aan de huismeester die kantoor houdt in een van de gebouwen rond het stadion, wordt nog opgemerkt.

Geliefd

De lift brengt makelaar Vloet en asset manager Engelsing naar het business center, dat de afgelopen jaren, wegens groot succes, onveranderd is gebleven. Het is een lange gang met aan weerszijden tientallen grotere en kleinere kantoorruimtes achter glazen wanden. De kantoren zijn zó geliefd bij zzp’ers en kleine lokale ondernemers dat alle ruimtes steeds weer verhuurd zijn. De helft van de kantoren biedt een leuke extra voor sportliefhebbers: uitzicht op het voetbalveld en op gezette tijden op de trainingen of wedstrijden van MVV.

Kantoor-op-maat

Aan een lange tafel in de entreeruimte van het business center stippen Engelsing en Vloet de situatie op de kantorenmarkt in Maastricht aan. „De vraag is recent echt aangetrokken,” zegt Vloet, „de oplevering van onze renovatie komt dus eigenlijk precies op het juiste moment. Recent hebben we in de Geusselt circa 2.300 m² verhuurd aan nieuwe gebruikers. Met name bedrijven die op zoek zijn naar kantoorruimte van 200 tot 1500 vierkante meter kunnen nu nog aanhaken.” Gekozen kan worden uit diverse gesloten en open ruimtes. Hoe deze verhuurd worden, kaal of ingericht, bepaalt de klant. „We denken mee”, zeggen Engelsing en Vloet in koor. „Samen vinden we een kantoor-opmaat en begeleiden we gebruikers indien gewenst bij het vinden van de juiste indeling ervan. Dat is nou de meerwaarde van huren in Geusselt Businesspark!”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.