Home > Branded content > De persoonlijke touch van makelaar Daniëlle Damman

De persoonlijke touch van makelaar Daniëlle Damman

In ruim dertien jaar heeft Daniëlle Damman (55) ‘Mijn Huis en ik’ Makelaars tot een vertrouwd full-service kantoor gemaakt voor iedereen die wil verkopen, verhuren, beheren of beleggen in vastgoed in de regio Maastricht en Sittard. We spreken haar in het statige kantoorpand in het centrum van Maastricht.

„De website is mijn echte etalage”, zegt Daniëlle. Dat ze die recent weer compleet heeft vernieuwd, met meer aandacht voor de persoonlijke kant van haar team, tekent het makelaarskantoor, dat steeds in beweging blijft. „Ik ben niet iemand die graag op de voorgrond treedt”, zegt de geboren Sittardse. „Maar het is wel mijn manier van werken en leven die de visie van ‘Mijn Huis en ik’ Makelaars bepaalt en die ik samen met mijn acht collega’s uitdraag.”
Daniëlle begint haar loopbaan bij IKEA maar ontdekt al snel ondernemer pur sang te zijn, met oog voor kansen en mogelijkheden. Ze wordt medeverantwoordelijk voor 168 franchise-winkels in ‘tabaks- en gemaksproducten.’ „Het zoeken naar bedrijfspanden en de franchisenemers begeleiden bij de contractonderhandelingen rond aan- en verkoop bleek ik heel leuk te vinden. Dit motiveerde me om na de verkoop van de franchiseketen mijn diploma’s te halen voor make-laar-taxateur.” Vanaf dat moment bouwt Daniëlle aan een team van gediplomeerden in de branche. In eerste instantie alleen met vrouwen. Daniëlle: „Omdat die zich makkelijker kunnen inleven in de woonwensen van de klant. En opvallen binnen de Nederlandse makelaardij waar de mannen ruim vertegenwoordigd zijn. Het gaat in onze branche allemaal om vertrouwen: om investeren in het persoonlijke contact en het helder en juist communiceren.” De vastgoedmarkt is de afgelopen dertien jaar uiterst dynamisch: van de banken- en kredietcrisis tot de jaren waarin de prijzen door het dak gaan. Omdat ‘Mijn Huis en ik’ Makelaars zowel in verhuur als verkoop sterk is, blijft het kantoor steeds in balans. „Als de rente hoog staat wordt er minder verkocht en trekt de huursector automatisch aan”, zegt Daniëlle.

‘Mijn Huis en ik’ Makelaars heeft tot in Midden-Limburg negenhonderd panden in beheer en is in Maastricht de nummer drie onder de verhuurders. Ook het aantal bewegingen in de verkoop ligt hoog, steeds vaker ook in het hogere segment. „Belangrijk deel van ons succes is dat wij de klant compleet begeleiden en ontzorgen, of het nu om verkopen, verhuren, beheren of beleggen gaat. Die persoonlijke touch is ons kroonjuweel dat we koesteren en polijsten, al ruim dertien jaar!”

Sint Annalaan 21, Maastricht (NL) – mijnhuisenik.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.