Home > Branded content > Een jubileumjaar voor Bloemen Parket

Een jubileumjaar voor Bloemen Parket

De altijd vrolijke Ingrid Bloemen straalt de passie voor haar vak uit. En dat is geen wonder, ze zit al dertig jaar in de parketwereld en doet haar werk nog elke dag met veel plezier.

We hoeven Ingrid amper een vraag te stellen, want ze vertelt uit zichzelf honderduit over haar mooie beroep. „Weet je”, begint ze, „laatst zag ik minister Dijkgraaf bij een talkshow vertellen over het belang van het ambacht, en daarbij werd weer het standaardrijtje opgesomd: elektricien, timmerman, fietsenmaker. Maar parketteur wordt nooit genoemd. Zo zonde, het is echt een schitterend vak. Mensen onderschatten nog altijd wat er bij het leggen van een parketvloer komt kijken.” Hoewel Ingrid als directeur/ eigenaar niet zelf de vloeren legt, wordt door de bevlogenheid waarmee ze erover praat al snel duidelijk dat ze lang meedraait in de parketwereld.

Vijftigjarig bestaan

Bloemen Parket is een familiebedrijf. Ingrid kreeg de liefde voor een mooie vloer met de paplepel ingegoten. Haar vader startte het bedrijf in 1973 vanuit huis. De vraag naar goede vloeren nam toe, en daarmee ook het succes van Bloemen Parket. Medio jaren zeventig groeide het bedrijf uit zijn voegen en werd de showroom in Landgraaf geopend. In 2002 nam Ingrid de zaak over, na al zo’n tien jaar te hebben meegedraaid. Twee jaar later verhuisde Bloemen Parket van Landgraaf naar Kerkrade en de rest is geschiedenis. Nu, in 2023, viert het bedrijf zijn vijftigjarig bestaan. Een mooi moment om terug te blikken en even stil te staan bij de kracht van de vloerspecialist.

De La Mar en De Leuf

„Het is best bijzonder in ons vak, een vijftigjarig jubileum. Daar zijn we dus ook echt trots op. Inmiddels leveren, plaatsen en onderhouden we parket-, planken-, laminaaten pvc-vloeren op de particuliere en projectmarkt. Daarnaast bieden we traprenovatie en wandbekleding aan. Van hout, uiteraard. We kunnen ons dus met recht ‘specialist’ noemen. Naast een groot aantal eigen leggers hebben we vele goede onderaannemers. We onderscheiden ons van onze concurrenten omdat we graag nieuwe dingen uitproberen. Daarnaast werken we geregeld samen met architecten. We denken dan mee vanuit ons specialisme. Dat leidt vaak tot verrassende keuzes voor de mooiste projecten. Zo hebben we ooit, samen met architect Aldo Rossi, de vloer voor het Bonnefantenmuseum bedacht, legden we een Wengé parketvloer in het DeLaMar Theater en meer recentelijk de vloeren bij Brut 172 en restaurant De Leuf”, vertelt Ingrid.

Escher-patroon

Een houten vloer is een vrij traditioneel product, dat over het algemeen niet heel trendgevoelig is. Ingrid: „Trends worden momenteel vooral bepaald door de woonprogramma’s op televisie. Nu zijn pvc- en patroonvloeren erg in trek. Dat begon met een vloer in visgraatpatroon, maar nu zien we steeds meer vloeren in Hongaarse Punt of Escher-achtige patronen.” Ingrid hoort zichzelf nog geregeld aan klanten uitleggen dat ook vloerverwarming onder een parketvloer een goed idee is. „Mensen denken vaak dat dat niet kan, maar niets is minder waar. Het is duurzaam, rendabel en comfortabel. Duurzaamheid is sowieso een hot topic in vloerenland, we zien steeds meer reclaimed, dat is hergebruikt, hout. Maar uiteindelijk is er sowieso niets duurzamers dan hout op de vloer. Een kwalitatief goede parketvloer gaat immers een leven lang mee.”

In dit jubileumjaar is een bezoekje aan Bloemen Parket extra feestelijk. De showroom is mooi aangekleed, er zijn speciale acties en in het magazine ‘INGRID 002’, dat gratis te verkrijgen is in de showroom, vind je pagina’s vol interieurinspiratie.

Euregiopark 10, Kerkrade (NL) – bloemenparket.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.