Home > Branded content > Drie weken lang op scherp

Drie weken lang op scherp

Auteur: Maarten van Laarhoven

De flow zit er goed in bij directie en medewerkers van Kasteel de Hoogenweerth. Nog maar net bekomen van alle complimenten en loftuitingen naar aanleiding van het feit dat het kasteel is uitgeroepen tot een van de beste trouwlocaties van Nederland, hebben ze alweer te maken met een volgende opsteker. Deze keer afkomstig van standhouders op TEFAF. Een aantal van hen heeft al laten weten dat ze erg uitkijken naar hun aanstaande verblijf in het romantische jachtslot uit 1444. „Wij zijn al jaren een van de vaste onderkomens voor deelnemers aan TEFAF,” zegt directeur Martin Hendricks van Black Labels Hotels, de ambitieuze jonge hotelcollectie waar de Hoogenweerth onderdeel van uitmaakt. „Sommige standhouders, afkomstig uit Zwitserland, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Frankrijk, komen hier al meer dan tien jaar. Voor ons zijn het vertrouwde gezichten.”

Uitgerust
Het zal de gasten aan niets ontbreken. „Sommigen verblijven zelfs 21 dagen bij ons. Deze mensen werken niet alleen heel hard, ze zijn ook nog eens drie weken van huis. Wij moeten ervoor zorgen dat ze het elke dag weer kunnen matchen op de vloer en het zo regelen dat ze uitgerust aan de dag beginnen.” Groot voordeel van Kasteel de Hoogenweerth is dat het op een steenworp afstand van de beurslocatie ligt, maar toch volledig is afgezonderd van de buitenwereld. „Beurshandelaren geven vaak aan dat ze het prettig vinden dat ze hierna een dag op topniveau te hebben gepresteerd  volledig tot rust kunnen komen. Ze vinden het bijvoorbeeld geweldig dat ze hier ongestoord een wandelingetje kunnen maken. Vaak krijg ik tijdens zo’n beursdag een appje met de vraag wat voor weer het is, want op TEFAF krijgen ze daar niets van mee.”

Housekeeping
Dat de standhouders steeds weer terugkomen, beschouwt Hendricks als een grote eer. „Deze gasten verblijven doorgaans in de beste hotels ter wereld en stellen hoge eisen. Ons team is daar  helemaal op voorbereid. We staan drie weken lang op scherp. Onze housekeeping weet precies hoe ze hun kamers gedaan willen hebben. Ruim voordat het evenement begint zijn we al bezig met de voorbereidingen: heeft iemand speciale ontbijtvoorkeuren? Wil hij graag bepaalde bloemen op zijn kamer? En welke buitenlandse krant wil een gast gelezen hebben voordat hij ’s ochtends naar de beurs vertrekt? Is de desbetreffende krant niet in Maastricht verkrijgbaar, dan rijden we desnoods tientallen kilometers om er een te vinden.”

Kasteel de Hoogenweerth
Hoge Weerd 2, Maastricht
www.kasteeldehoogenweerth.nl
+31 (0) 43 35 60 250

______________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu