Home > Kunst en Cultuur > Ted Noten terug in zijn geliefde Maastricht

Ted Noten terug in zijn geliefde Maastricht

Gevierd kunstenaar Ted Noten was deze week in Maastricht voor een toespraak voor pas afgestudeerde kunstenaars en de preview van zijn verkooptentoonstelling “Who the hell is Ted Noten?”.

Hij begon zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Maastricht en maakte deze af aan de Rietveldacademie. Ted Noten ontwerpt sieraden en tassen maar is vooral bekend geworden vanwege zijn onconventionele creaties. Hij houdt niet van hokjes denken en noemt zichzelf dan ook liever geen kunstenaar.

Zijn advies voor de aanstormende kunstenaars van de Academie van Beeldende Kunst is “Maak nooit compromissen, jij regeert het leven.” Waarbij het niet makkelijk zal zijn om de autonomie van een scheppend kunstenaar vast te houden. “Vanzelfsprekend moet een kunstenaar geld verdienen maar dat is niet het doel en moet niet ten koste gaan van de spontaniteit en creativiteit van het scheppen van kunst.”

Dat hij zijn werk tentoonstelt in de Artichoque Art Gallery is bewust omdat Noten sympathiek staat tegenover de koers van dit kunsthuis. Galeriehouder Erik Stroink begeleidt ook jonge kunstenaars en helpt ze op weg zodat ze door zakelijk succes hun artistieke dromen kunnen realiseren. Zijn advies aan jonge kunstenaars “weet wat je waard bent.”

Tussen idee en vernissage zaten slechts drie weken. Curator Chequita Nahar en Stroink kregen carte blanche van Noten met als resultaat een mooie balans van grote werken en ook volgens de kunstenaar ‘democratisch betaalbare’ objecten als draagbare kettingen, ringen, broches en andere studieobjecten tussen de 200 en 800 euro. Over ‘democratisch’ gesproken.

 

***

Preview donderdag 4 juli

Vernissage zondag 7 juli 17:00 uur

Tot en met 31 augustus, Donderdag tot en met zaterdag 13.00 – 17.00 uur

www: https://artichoque.nl

link: https://artichoque.nl/who-the-hell-is-ted-noten/

hide auteur

Lees nu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.