Home > TEFAF > TEFAF New York spring 2020 gaat niet door 

TEFAF New York spring 2020 gaat niet door 

De kunstbeurs TEFAF New York Spring, die van 8-11 mei zou worden gehouden in het Armory-gebouw op Park Avenue, gaat niet door. In verband met de corona-crisis heeft de organisatie besloten om deze beurs te verplaatsen naar de herfst. De beurs met als hoofdthema moderne en eigentijdse kunst in combinatie met design, zal nu van 31 oktober tot 4 november worden gehouden.

In die periode stond aanvankelijk TEFAF New York Fall gepland, met het accent op oude kunst. Deze wordt nu geannuleerd, om plaats te maken voor de editie met moderne kunst.

Volgens Sofie Scheerlinck, managing director van TEFAF, is het heel logisch om de beurs van mei af te gelasten. „Er kan nauwelijks nog gereisd worden en mensen mogen ook nog maar weinig bij elkaar komen. Dan kun je dus geen beurs organiseren, dat zullen al onze partners begrijpen.”

De beurs TEFAF Maastricht 2020 ging wel nog door, zij het onder moeilijke omstandigheden. Inclusief de openingsdagen is deze beurs 7 van de 11 dagen open geweest. Op woensdagavond 11 maart sloten de deuren van MECC Maastricht, vier dagen eerder dan voorzien. Voorzitter Nanne Dekking vond openstelling niet langer verantwoord en wilde vooral de kunsthandelaren nog de tijd geven om thuis te komen. Gezien de reisbeperkingen die in de dagen erna zijn gekomen, is dat op dat moment een pro-actieve beslissing geweest.

De deelnemers hebben door de bank genomen tijdens de eerste dagen van de beurs in Maastricht nog aardig verkocht. De bezoekersaantallen waren in het begin ook nog behoorlijk, maar liepen elke dag terug, naarmate het corona-virus verder oprukte.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.