Home > Kunst en Cultuur > HUIB VINTGES FINE ART WEDDING PHOTOGRAPHER MAASTRICHT

HUIB VINTGES FINE ART WEDDING PHOTOGRAPHER MAASTRICHT

Het zou goed kunnen dat het de mooiste dag van je leven is. Maar dan wel ook meteen een dag die vaak in een roes aan je voorbij gaat. Een dag waar je zo lang naartoe leeft, die je met hart en ziel voorbereidt en die − als het eenmaal zover is − veel te snel voorbij gaat. Wat blijft, zijn de herinneringen. En die koester je. Het liefst zo lang mogelijk. Foto’s zijn daarbij van onschatbare waarde. Als professioneel bruidsfotograaf heeft Huib Vintges inmiddels heel wat huwelijken op zijn naam staan. Toch blijft elke bruiloft voor hem bijzonder en letterlijk en figuurlijk een feest om vast te leggen als dierbare herinnering aan die ‘mooiste’ dag.

Niet geposeerd
„Van de bruid in de kappersstoel en de vader van de bruid die ’s ochtends zenuwachtig heen en weer ijsbeert, tot en met het feest in de late uurtjes. Met mijn foto’s vertel ik het verhaal van de dag. Dat doe ik met oog voor detail, sfeer, mensen en emoties,” aldus Huib. „Daarom is het voor mij belangrijk om gedurende de hele dag aanwezig te zijn en zoveel mogelijk onderdeel te zijn van het gezelschap. Niet op de voorgrond, maar ook niet helemaal achter in een hoekje. Het liefst sta ik er midden in. Mensen voelen dan na een tijdje niet meer dat er een fotograaf aanwezig is en gaan ook niet meer poseren. Dat levert de mooiste beelden op.”  

Natuurlijke look
Wie zijn bruiloft volgens een strak plan geregisseerd heeft en de fotografie van moment tot moment wil plannen, is bij Huib dan ook niet aan het juiste adres. Huib: „Juist door dingen aan het toeval te durven overlaten, ontstaan mooie naturel beelden. Dat is kenmerkend voor mijn stijl: natuurlijk en met een haast documentaire-achtig gevoel. Het is juist de kunst niet alles te willen vastleggen, maar te concentreren op de bijzondere dingen.” Dat is ook terug te zien in de nabewerking waarbij Huib goede keuzes weet én durft  te maken en de beelden afwerkt  met een zachte, natuurlijke look. Huib: „Ik combineer de gemakken van digitale fotografie, die soms wat hard kan zijn, met het zachte analoge fotografie. Daarmee komt de glans van die mooiste dag vol waardevolle momenten, bijzondere emoties en mensen het beste tot zijn recht.”

 

Huib Vintges Photography  |  award winning wedding and lifestyle photographer | Maastricht Limburg Netherlands | www.huibvintges.com | info@huibvintges.com

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu