Home > Kunst en Cultuur > Zelfvertrouwen tijdens opening Cultura Nova

Zelfvertrouwen tijdens opening Cultura Nova

De feestelijke opening van het theaterfestival Cultura Nova, met in de hoofdrol de spectaculaire  La Fura dels Baus met ‘From the Ashes’, was vooral een uiting van zelfvertrouwen. Bij de ontvangst vooraf in de spiegeltent zei burgemeester Roel Wever dat Heerlen niet meer langer ‘het afvoerputje’ van Nederland is. „Ik merk toenemende waardering voor wat hier gebeurt, als ik overal in het land kom.”

Een van degenen die Heerlen terug op de kaart hebben gezet, is in de ogen van het stadsbestuur de scheidende (mede-)organisator Fiedel van der Hijden. Na 32 jaar vindt hij het mooi geweest. Hij kreeg op het podium de zilveren penning van de stad Heerlen uitgereikt.

Kort daarvoor had gouverneur Emile Roemer de cultuurondernemer al de titel ‘Limburger van verdienste’ meegegeven, waardoor Van der Hijden er dus met een mooie ‘prijzenkast’ vandoor ging. Niet helemaal, want hij trekt dit hele festival, dat tot en met 4 september duurt, nog mee aan de touwtjes.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.