Home > Kunst en Cultuur > Crystal Pite op schrit_tmacher festival

Crystal Pite op schrit_tmacher festival

Na een feestelijke opening door minister-president Mark Rutte en de burgemeesters van Aken en Heerlen, heeft het dansfestival schrit_tmacher een geslaagde eerste week beleefd met onder meer het toonaangevende optreden autobiography van het Wayne McGregor-gezelschap.

De komende weken zullen nog veel dansgezelschappen hun weg vinden naar een van de zes podia die onderdeel maken van het schrit_tmacher festival. Een van deze gezelschappen is het Canadese Kidd Povit. Op 19 en 20 maart komen zij met de voorstelling Revisor naar het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Dit stuk wordt gechoreografeerd door Crystal Pite – een van de associate choreographers bij het Nederlands Dans Theater – en Jonathan Jonge. Zij baseerden Revisor op Nikolai Gogols gelijknamige satirische toneelstuk uit 1835. Gogol verpakte zijn kritiek op de politieke corruptie in het Rusland van de tsaren, indertijd in een jasje van komedie. Pite en Jonge verpakken hun scherpzinnige kritiek in de vorm van vernieuwd danstheater.

Buiten Heerlen gedurende het schrit_tmacher festival is Revisor in Nederland louter nog in Amsterdam te zien.

schrittmacherfestival.de/nl/

 

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu