Home > Kunst en Cultuur > Kunstencentrum Glo’Art open voor publiek

Kunstencentrum Glo’Art open voor publiek

Het kunstencentrum Glo’Art is na vijf jaar voorbereiding nu open voor het publiek. Gedurende het hele weekeinde is het open dag in de fraaie tuin van maar liefst 3,5 hectare in de villawijk van Lanaken, waar niet minder dan 1600 kunstwerken zijn opgesteld.

Schilderijen, beelden, foto’s en andere kunstwerken zijn er grotendeels in de open lucht te bewonderen. Zij zijn gemaakt door ruim driehonderd kunstenaars uit heel de wereld, die de afgelopen jaren door eigenaar Willy Gilissen naar Lanaken zijn gehaald om daar hun werken te vervaardigen. Het gaat om nog tamelijk onbekende kunstenaars en met dit initiatief krijgen zij de kans om meer bekendheid te vergaren.

Het VIP-openingsfeest, waar 350 genodigden op af kwamen, was geheel in de stijl van Willy Gilissen, met vuurwerk, muziek, een vijf-gangen diner, wijn en zeker ook champagne. Plus het nodige entertainment.

We zagen veel bekende gezichten uit de regio Lanaken-Maastricht. Sommigen waren speciaal van vakantie teruggekeerd om erbij te zijn.

De opening werd verricht door burgemeester Marino Keulen die zei dat na La Butte aux Bois en Zangersheide er een nieuw internationaal icoon bij is gekomen in Lanaken.

__________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.