Home > Kunst en Cultuur > Wyck Artistique benadrukt kunstzinnigheid van Wyck

Wyck Artistique benadrukt kunstzinnigheid van Wyck

Wyck Artistique. Zo luidt de naam van een nieuw evenement dat van start gaat tijdens de eerste zondag van TEFAF en duurt tot 29 maart. Wyck Artistique is een collectief van galerijen, kunstenaars en ontwerpers die hier in het bruisende Maastrichtse stadsdeel Wyck hun thuisbasis hebben. Zij verrassen bezoekers van TEFAF, de stad Maastricht en Wyck in het bijzonder, met een verrassende route langs kunst, mini-exposities en creatieve arrangementen.

Meet Wyck, die de organisatie van het evenement voor haar rekening neemt, noemt TEFAF een uitgelezen kans om meer aandacht te vragen op het kunstzinnige karakter van de stadsdeel Wyck. Om de artistieke aantrekkelijkheid van Wyck te benadrukken is een kunstroute samengesteld, waar iedereen kosteloos van kan genieten.

Binnen de route werken de Wyckse ondernemers creatief samen. Volgens de organisatie kunnen bezoekers ‘verrassende uitspattingen’ verwachten, waarbij gedacht kan worden aan mini-exposities op bijzondere locaties, kunst in etalages en arrangementen van de (samenwerkende) ondernemers.

Wyck Artistique start zondag 8 maart met een speciale opening bij The Green Elephant Hostel, Sint Maartenslaan 11 in Wyck-Maastricht, vrije inloop tussen 12.00 – 17.00 uur. Hier opent de expositie van kunstenaars Collin van der Sluijs en Dave de Leeuw in een speciale samenwerking deze dag met Atelier Haven. Onder het genot van een hapje en een drankje in een sfeervolle en creatieve setting kan men hier starten met de kunstroute.

Het routeboekje voor Wyck Artistique is gratis te verkrijgen bij alle deelnemende ondernemers of te downloaden via www.wyck.nl  Daar vindt je ook een lijst van deelnemers.

www.wyck.nl

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu