Home > Kunst en Cultuur > Toneelgroep Maastricht presenteert Shakespeare klassieker

Toneelgroep Maastricht presenteert Shakespeare klassieker

In het sfeervolle Openluchttheater Valkenburg speelt Toneelgroep Maastricht de hartstochtelijke en muzikale uitvoering ‘Othello’. Het stuk, in regie van Servé Hermans, is verrijkt met muziek uit onder andere de opera van Verdi. Othello is oorspronkelijk een tragedie van William Shakespeare uit het jaar 1604. Zoals vertrouwd bij Shakespeare zijn de kerngedachtes van het verhaal liefde, jaloezie, ambitie en wraak.

De vernieuwde versie van Othello is een vertaling van Jibbe Willems. Geniet in de bosrijke omgeving van een spelersgroep bestaande uit Nederlandse en Vlaamse topacteurs. Zo schitteren in de cast hoofdrolspeler Hans Trentelman, Koen de Sutter, en jong Maastrichts talent Julia Akkermans. In een notendop gaat het verhaal over de Moor Othello. Zijn leven gaat hem voor de wind totdat zijn vriendschap met Jago tussen zijn successen komt in te staan.

De première van Othello start op vrijdag 26 juni om 20.30 uur. Kijk voor het hele verhaal van Othello op: http://www.toneelgroepmaastricht.nl/

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu