Home > Kunst en Cultuur > Limburgse Zonnebloem bloeit op door festival Roermond

Limburgse Zonnebloem bloeit op door festival Roermond

Gouverneur Emile Roemer, maar ook zanger Frans Duijts en presentator Lex Uiting zijn erbij: bekende artiesten en politici geven komende zaterdag acte de presence tijdens de Zonnebloemdag in Roermond. Dat is een feestdag waarmee Nationale Vereniging de Zonnebloem Limburg, een organisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking door leeftijd, handicap of ziekte, na twee rustige jaren weer nieuw leven in de stichting wil blazen.

De covidpandemie heeft Nationale Vereniging de Zonnebloem in Limburg hard geraakt. Bezoekwerk, activiteitenprogramma’s en vakanties waren door lockdowns en coronaregels grotendeels onmogelijk. De Zonnebloem stond in Limburg vrijwel op non-actief waardoor een aanzienlijk deel van de vrijwilligers afhaakte. Met de Limburgse Zonnebloemdag op zaterdag 17 september wil de organisatie de draad weer oppakken en laten zien dat de Zonnebloem nog volop in bloei staat in Limburg.

In- en rondom congrescentrum Het Forum zijn komende zaterdag op diverse podia optredens van artiesten als Suzan Seegers, Sef Thissen, Lenny Kuhr en Frans Duijts te zien. Verder is er een informatiemarkt met demonstraties. Speciaal onderdeel van de dag is een Talkshow met Lex Uiting. Hij ontvangt daarin gastspreker gouverneur Emile Roemer en praat met gedeputeerde Madeleine van Toorenburg en Zonnebloem directeur Marc Damen. Natuurlijk kunnen bezoekers een hapje eten, een glaasje drinken en elkaar ontmoeten tussen 11.00 en 18.00 uur.

Kijk voor het hele programma van de Limburgse Zonnebloemdag op www.forumroermond.nl

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.