Home > Kunst en Cultuur > Eerste online-editie TEFAF groot succes

Eerste online-editie TEFAF groot succes

De eerste online-editie van The European Fine Art Foundation (TEFAF) is een groot succes geworden. Er zijn indrukwekkende verkopen gemeld van werken uit alle tijdperken, stijlen en culturen uit de kunstgeschiedenis aan de musea, instellingen en particuliere verzamelaars die TEFAF Online hebben bezocht, zo meldt de organisatie.

Verzamelaars en instellingen, waaronder enkele van ‘s werelds meest vooraanstaande musea, kwamen zes dagen online samen om kennis op te doen, met elkaar in debat te gaan en om de allermooiste werken op de internationale kunstmarkt te verwerven.

Ook van dichtbij huis was veel belangstelling. Het Rijksprentenkabinet in Amsterdam deed een grote aankoop met Tabula Cebetis (circa 1550), Venetiaanse School. Het werk stond te koop bij Nicolaas Teeuwisse.

Het Groeningemuseum, België, kocht Portrait of a Man in Armour (circa 1560), toegeschreven aan Gillis Claeissens van Caretto & Occhinegro’s.

De beurs zou aanvankelijk worden gehouden in MECC Maastricht – een half jaar later dan gebruikelijk – maar gezien de nog altijd onzekere situatie omtrent Covid-19 hakte het bestuur in mei de knoop door met het besluit de editie 2021 volledig online te laten plaatsvinden.

Tijdens TEFAF Online brachten meer dan 260 toonaangevende exposanten uit de hele wereld bijna 700 uitzonderlijke werken bijeen. Deze online editie van de fair stond in het teken van storytelling en ontdekken. De gepresenteerde werken werden voorzien van zoveel mogelijk achtergrondinformatie mogelijk achtergrond en context. In een uitgebreid, virtueel programma deelden meer dan 40 internationale specialisten hun inzichten en gingen met in debat.

Volgens Christian Hemmerle, vaste exposant op TEFAF en lid van de Raad van Bestuur, is het geweldig om als exposant te zien hoe de beurs zich op een innovatieve manier heeft ontwikkeld en aangepast aan de veranderende omstandigheden. ,,Er was dit jaar tijdens TEFAF Online veel interactie tussen de bezoekers. Ook op social media zien we steeds meer activiteit rondom TEFAF Online, waarbij vooral het aanbod op de beurs een centrale plek inneemt. Hierdoor realiseren we ons hoe actief we inmiddels online zijn, maar ook hoe belangrijk echte relaties en ontmoetingen met verzamelaars en het publiek zijn. We zien dan ook enorm uit om hen in 2022 weer in levende lijve te ontmoeten op onze beurzen.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.