Home > Kunst en Cultuur > Nieuw in Maastricht: de European Opera Academy

Nieuw in Maastricht: de European Opera Academy

Auteur: Maarten van Laarhoven

Europa is een nieuw muzikaal concept rijker: een opera-academie. The European Opera Academy is een ambitieus platform van Europese conservatoria die gezamenlijk de beste methoden op het gebied van muziektheater en opera-onderwijs voor jonge beroepsmusici uitwisselen.

De European Opera Academy, waarin volgens de initiatiefnemers twee jaar voorbereiding is gaan zitten, gaat op 27 september officieel van start. De openingshandeling vindt om 17 uur plaats in het Conservatorium Maastricht.

De Maastrichtse onderwijsinstelling is tevens de initiator van het concept, dat volgens eigen zeggen volstrekt nieuw is in Europa. Het zou gaan om een ‘ondernemend platform’ dat tevens een ontmoetingsplaats is waar professionele opera- en muziektheateropleidingen uit diverse Europese landen informatie over opleidingsmogelijkheden kunnen uitwisselen. Bij dit alles wordt rekening gehouden met de persoonlijke behoeften en talenten van elke student. Inmiddels doen er dertien conservatoria in Europa mee. Conservatorium Maastricht biedt het specialisme modern muziektheater.

Tot de gespecialiseerde onderwijsmodulen die worden aangeboden door de opleidingen die zich achter de European Opera Academy hebben geschaard, worden zowel excellente bachelor-, als master- en derde-cyclusstudenten van de deelnemende conservatoria toegelaten. Ook afgestudeerde (opera)zangers zijn van harte welkom.

Deze toekomstige operazangers worden aan de European Opera Academy voorbereid op een zo mooi mogelijke carrière. Aan de hand van de aangeboden modules krijgt iedere student de kans om zijn of haar sterke kanten te ontwikkelen en op die manier een betere positie op de arbeidsmarkt te veroveren.

De studenten maken met de European Opera Academy deel uit van een netwerk waarbinnen de allerbeste methoden worden uitgewisseld. De samenwerking is gericht op grensoverschrijdende kennis en scholing, en uiteraard op het scheppen van zoveel mogelijk werkgelegenheid voor de toekomst. 

Wie bij de feestelijke opening aanwezig wenst te zijn, kan zich vóór 25 september aanmelden bij Frans Brouwer via info@europeanopera.academy
.

Foto’s: Kurt van der Elst

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.