Home > Kunst en Cultuur > Toch een beetje carnaval met het Maastrichts Vastelaovend Hoeskonzèr

Toch een beetje carnaval met het Maastrichts Vastelaovend Hoeskonzèr

Het Maastrichtse poppodium de Muziekgieterij, philharmonie zuidnederland en stadscarnavalsvereniging de Tempeleers gaan met het oog op de komende carnavalsdagen een samenwerking aan.

Samen verzorgen ze voor de drie dolle dagen een streamconcert, dat op zaterdag 13 en maandag 15 februari te zien is via RTV Maastricht en de social media-kanalen van de samenwerkende organisatie.

Het Maastrichts Vastelaovend Hoeskonzèr is een initiatief van Cultura Mosae. Na de goed ontvangen ‘Being Home For Christmas’-livestreamconcerten in aanloop naar de feestdagen, leek het de organisatie een goed idee om de inwoners van Maastricht, ondanks de lockdown, toch een gezellige Vastelaovend te bezorgen met een feestje dat door iedereen die dat wil kan worden bijgewoond vanuit de eigen huiskamer. Bijwonen van het Maastrichts Vastelaovend Hoeskonzèr is gratis.

De muziek wordt verzorgd door veertien musici van philharmonie zuidnederland. Zij spelen, samen met diverse gastartiesten onder wie Frans Theunisz en Beppie Kraft, onvervalste Maastrichtse carnavalsklassiekers, waarvoor Raymond Spons, slagwerker bij philharmonie zuidnederland, diverse speciale arrangementen heeft gemaakt. Uiteraard geven ook De Köp en Frans Theunisz acte de présence vanuit hun rol als winnaars van het MVK 2021 met het liedje Us Mestreechs.

De presentatie van het speciale concert is in handen van voormalig Tempeleers-voorman Jan Janssen. Zijn vereniging zorgt er tevens voor dat de Muziekgieterij in vrolijk stemmende carnavalskleuren is gehuld.

Het Vastelaovend Hoeskonzèr is te zien op zaterdag 13 februari, 20.00 uur via RTV Maastricht en op maandag 15 februari, 20.00 uur via social media van de Muziekgieterij, Cultura Mosae, philharmonie zuidnederland en de Tempeleers.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!