Home > Kunst en Cultuur > Chopard pakt extra uit in Cannes

Chopard pakt extra uit in Cannes

Het Zwitserse juwelenhuis Chopard viert 25 jaar samenwerking met het Filmfestival van Cannes. En dat mag geweten worden.

Met een megafeest gisteravond in de grote zaal van Hotel Martinez, eerder in de week al een avond met de uitreiking van de Chopard Trophée aan filmtalenten. Dit jaar ging die prijs naar Sheila Atim en Jack Lowden, en die kregen ze uitgereikt door niemand minder dan filmster Julia Roberts, die hiermee pas voor de tweede keer op dit festival haar opwachting maakte.

Een dag later verscheen ze op de rode loper met uiteraard een kanjer van een collier van Chopard met een gele diamant van 100 karaat en voor in totaal nog 55 karaat aan witte diamanten er omheen.

Op de Gentlemen’s Party, doe op het dakterras van het Martinez werd gehouden, spraken we met Karl-Friedrich Scheufele, samen met zus Caroline het leidinggevende duo van het familiebedrijf. Hun teruggetreden ouders waren er ook bij, alsmede hun dochter, dus drie generaties gave acte de présence.

Scheufele maakte zich zorgen over de geo-politieke ontwikkelingen. ,,In Rusland verkopen we niks meer, onze franchisewinkels daar zijn dicht. Onze medewerkers in Oekraïne hebben we naar Zwitserland gehaald om hen bescherming te bieden. En in China verkopen we momenteel ook even niks, omdat de mensen met die enorm strenge lockdowns niet eens meer de straat op kunnen. Ze kunnen niet eens eten kopen, laat staan horloges.”

Maar het is niet overal kommer en kwel. ,,Nee, gelukkig niet. De markt in Europa, Amerika en het Midden-Oosten doet het goed, in zijn geheel zijn we tevreden, maar het mag wel wat rustiger in e wereld worden, zowel humanitair als zakelijk gezien.”

De gasten in Cannes konden onder meer genieten van de wijnen van het domein Monastier Latour in Bergerac, in eigendom van het Zwitserse juweliershuis.

De voormalige Belgische autocoureur Jacky Ickx was ook van de partij en sprak zijn bewondering uit voor Max Verstappen. ,,Hij en Charles Leclerc hebben de hegemonie overgenomen van mannen als Hamilton en Alonso. Die positie geven ze niet meer prijs. Alleen jammer dat de positie van prachtige circuits als Spa-Francorchamps en Monaco op het spel staan. De organisatie van de Formule I kijkt tegenwoordig alleen nog maar naar het geld, dat is zonde.”

Nieuwe trends qua kleding waren er ook te bespeuren. Het hoogzwangere model Adriana Lima pronkte met haar omvangrijke buik door een outfit met een grote opening aan de voorkant te dragen. Zo kon iedereen meegenieten van het aanstaande moederschap.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.