Home > Limbourgeois > Vroeg werk van Keith Haring bij Schunck Heerlen.

Vroeg werk van Keith Haring bij Schunck Heerlen.

De kunstinstelling Schunck Heerlen is met de opening van de expositie ‘Keith Haring Grace House Mural’ voortgegaan op de weg die twee jaar geleden werd ingeslagen met een expositie rondom de kunstenaar Basquiat.

Ook wijlen Keith Haring behoorde tot de scene van New Yorkse kunstenaars die naam en faam hebben gemaakt met hun ‘urban art’. De werken die nu bij Schunck te zien zijn, stammen uit de tijd dat Haring vooral actief was in de metrostations, omdat hij wilde dat zoveel mogelijk mensen naar zijn kunst konden kijken.

Bij Schunck worden ook heel wat foto’s getoond van bekendheden zoals Madonna, die goed bevriend waren met Haring en dweepten met zijn kunst. Volgens de artistiek leider van Schunck, Fabian de Kloe, is deze kunstenaar via zijn oeuvre ook vandaag nog zeer aanwezig op het internationale podium en ook in de modewereld.

Choreografe en danseres Muna Tseng vertelde over haar samenwerking met Keith Haring en dat deed ook kunstenaar Jan Rothuizen, die het Amerikaanse fenomeen in Amsterdam had ontmoet, toen deze een tentoonstelling had in het Stedelijk Museum.

De expositie werd geopend door gedeputeerde Madeleine van Toorenburg .

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.