Home > Kunst en Cultuur > Expositie Ontgrensd

Expositie Ontgrensd

Drie tentoonstellingen tegelijk zijn vanaf nu tot eind februari in Maastricht te zien over Europa naar aanleiding van ’25 jaar Verdrag van Maastricht’.

In het Theater aan het Vrijthof zijn 20 Limburgse grensovergangen fotografisch in beeld gebracht met enerzijds een archiefbeeld van decennia geleden en anderzijds een actuele foto. De expositie ‘Ontgrensd’ is opgezet door Chapeau Magazine in samenwerking met Connect Limburg.

In het Centre Céramique en in het Gouvernement zijn cartoons te zien met Europa als thema, onder meer van cartoonist Ruben L. Oppenheimer. In het Gouvernement vond ook de opening plaats van de drie tentoonstellingen en die werd gedaan door gouverneur Theo Bovens en burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

 

 

Op de foto in het Theater van links naar rechts Jo Cortenraedt (Chapeau), Demy Janssen (Chapeau), Joris Vroemen (fotograaf), Ine Creemers (Connect Limburg) en Maarten van Laarhoven (Chapeau).

 Fotografie: Harry Heuts

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.