Home > Kunst en Cultuur > The Great Gatsby maakt het Vrijthof onveilig

The Great Gatsby maakt het Vrijthof onveilig

In Theater aan het Vrijthof in Maastricht vindt zaterdag 29 februari de Nederlandse première plaats van een nieuwe interpretatie van The Great Gatsby, het wereldberoemde boek van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. In een regie van artistiek leider Servé Hermans speelt Jeroen van Koningsbrugge de hoofdrol in het wereldberoemde en vaak verfilmde liefdesverhaal, dat ook de jongeren van nu zeer aanspreekt, getuige het grote succes van de uit 2013 daterende film, met in de titelrol met Leonardo DiCaprio.  

 

De voorstelling is na enkele try-outs en de première in Maastricht tot 1 juni 2020 te zien in de theaters in Nederland en België.

Jay Gatsby liegt zijn leven bij elkaar om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Iedere avond creëert Gatsby een muzikale droomwereld en wordt hij omringd door een gemêleerd gezelschap. Iedereen hoopt op een leven vol rijkdom, macht en liefde. Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling in dit gezelschap. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische Gatsby.

Artistiek leider Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. Het wereldberoemde liefdesverhaal is bewerkt door Simon Levy en vertaald door Jibbe Willems. De muzikale leiding is in handen van Elisabeth De Loore. Bestaande muziek, gezongen door sopraan Lies Verholle, wordt aangevuld met nieuwe composities van Kwinten Mordijck. Arjen Klerkx verzorgt de scenografie.

The Great Gatsby is een coproductie van Toneelgroep Maastricht met Theaterpartners Senf en de drie Zuid-Limburgse theaters: Theater aan het Vrijthof, Parkstad Limburg Theaters en De Domijnen. De drie theaters zijn een unieke samenwerking aangegaan. Samen met het gezelschap verzorgen zij een collectieve Limburgse campagne en verkopen zij kaarten voor elkaar

_________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu