Home > Kunst en Cultuur > De Maaspoort boekt hoogste bezoekersaantal uit geschiedenis

De Maaspoort boekt hoogste bezoekersaantal uit geschiedenis

Auteur: Maarten van Laarhoven

Theater en congrescentrum De Maaspoort in Venlo is bezig records te breken. Het afgelopen seizoen kwamen welgeteld 70.936 bezoekers naar het centrum van de Maasstad voor een professionele theatervoorstelling. Dit is het hoogste aantal bezoekers uit de 33-jarige geschiedenis van De Maaspoort, zo laat de directie van het theater weten.

Ook een ander cijfer is opmerkelijk: het totale aantal bezoekers dat in 2016 in De Maaspoort een professionele of amateurvoorstelling of evenement bezocht, kwam uit op precies 137.809; het het hoogste totale bezoekersaantal van de afgelopen zeven jaar.

De meeste bezoekers kwamen naar cabaret- en muziekvoorstellingen. Maar ook de grote voorstellingen Hair, Ciske de Rat, Pinkpop – met Huub Stapel en Rowwen Hèze – en Kazàn 2 waren publiekstrekkers.

De directie vindt het verheugend dat steeds meer mensen uit de regio De Maaspoort weten te vinden. Kwamen er in 2012-2013 nog 15.000 bezoekers van buiten de Venlose gemeentegrenzen, in 2016-2017 as dat aantal gestegen tot ruim 25.000. Een verdere groei van het aantal bezoekers wordt verwacht.

Voor het theaterseizoen 2017-2018 zijn in de voorverkoop bijna 30.000 kaarten verkocht, een aantal dat in lijn ligt met de afgelopen jaren. Het theaterseizoen start dit jaar met het eerste grote Venlose Oktoberfest op 23 september. Hiervoor wordt de grote zaal omgebouwd tot bierhal en genieten de bezoekers in klederdracht van optredens van onder andere Dieter Koblenz en de Venlose DJ Otto Wunderbar.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu