Home > Kunst en Cultuur > Jochen Leën presenteert collectie op grootste mineralenbeurs ter wereld

Jochen Leën presenteert collectie op grootste mineralenbeurs ter wereld

Granada Gallery, ’s werelds grootste platform voor handel in mineralen en fossielen, en de Belgische juwelenontwerper Jochen Leën presenteren deze maand in de Amerikaanse stad Tucson (Arizona) een nieuwe collectie edelstenen van wereldniveau. Dat gebeurt tijdens de Tucson Gem and Mineral Show, een beurs die al sinds het midden van de jaren ’50 wordt gehouden in Tucson, met ruim 550.000 inwoners de op een na grootste stad van Arizona.

De Tucson Gem and Mineral Show was de eerste edelsteen- en mineralenshow die liefhebbers, hobbyisten professionals samenbracht. De beurs vertegenwoordigt de absolute wereldtop op het gebied van natuurlijke objecten, edelstenen en sieraden en trekt een publiek dat afkomstig is uit de hele wereld.

De Tucson Gem and Mineral Show is zowel een museum als een winkel van enorme omvang. In een speciale stand wordt de collectie juwelen van Jochen Leën verkocht. Edelsteenkundigen, geologen en paleontologen geven dagelijks uitleg aan geïnteresseerden van over de gehele wereld.

De Tucson Gem and Mineral Show is zowel een museum als een winkel van enorme omvang. In een speciale stand wordt de collectie juwelen van Jochen Leën verkocht. Edelsteenkundige, geologen en paleontologen geven dagelijks uitleg aan geïnteresseerden van over de gehele wereld.

Het programma omvat meer dan 160 tentoonstellingen. Daarnaast is er een overweldigend aantal seminars en lezingen. Jochen Leën, behalve vooraanstaand juwelenontwerper ook eigenaar van Domaine La butte Aux Bois in Lanaken, betitelt het evenement als ‘de grootste schattenjacht ter wereld’. ,,Het is een educatief evenement voor het publiek. Er zijn behalve lezingen voor volwassenen, ook kleinere evenementen voor kinderen, al dan niet interactief. In feite is de hele stad één groot museum met de beste stukken ter wereld.”

De Tucson Gem and Mineral Show is zo vermaard, dat andere ondernemers erop inhaken. Tijdens de beurs zijn er op tientallen plekken in de stad officiële en onofficiële shows, die dikwijls plaatsvinden in speciale tenten, soms ter grootte van een voetbalveld.

Ook de toeristische sector profiteert ten volle van het fenomeen, aldus Leën. ,,Bij zo’n beetje elk hotel en elk motel rondom de stad staan borden waarop eigen shows staan aangekondigd. Afzonderlijke hotelkamers worden omgevormd tot pop-upwinkels waar van alles wordt verkocht, variërend van kleding tot sieraden en uiteraard edelstenen uit Azië, Europa, Latijns-Amerika, India en de VS. Internationale modehuizen en juwelenontwerpers, topjuweliers en kunstenaars verbroederen in deze stad in de woestijn. Je komt hier iedereen tegen, van kunstverzamelaars uit Japan tot curatoren van vooraanstaande musea in New York.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu