Home > Kunst en Cultuur > Expo ‘Enclosed’ in Teseum Tongeren

Expo ‘Enclosed’ in Teseum Tongeren

‘Enclosed’ ,  zo heet de nieuwe tentoonstelling in het Tongerse Teseum. Hedendaagse objecten in een totaal andere setting. Tussen de archeologische restanten en in de gaanderijen ontdek je  originele en ongewone creaties van beeldende kunst. Een diversiteit aan installaties, fotografie en media-art.

En dit in exclusieve samenwerking met het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen ( M HKA), het Stadsarchief en de Koninklijke Bibliotheek, de Pentagon Academies en street artist Flipka. Hoe gaan hedendaagse kunstenaars om met geborgenheid, afgesloten werelden en specifieke gemeenschappen, maar ook met in- en exclusie, een zeer actueel thema. Het Teseum exposeert werken van bekende namen als Jan Fabre, Peng Yu, Koen van den Broek, Nadia Naveau, Alfredo Jaar, Berlinde De Bruyckere, Job Koelewijn en Michelangelo Pistoletto, om enkelen te noemen.  Daarnaast toont Flipka zijn street art in de Kloostergang.

Enclosed’ oftewel het thema van geslotenheid loopt nog tot en met 3 oktober.

Teseum, Museumkwartier 2, 3700 Tongeren – www.teseum.be

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu