Home > Kunst en Cultuur > Nederlandse Dansdagen veelzijdiger dan ooit

Nederlandse Dansdagen veelzijdiger dan ooit

De Nederlandse Dansdagen, die van 30 september tot en met 7 oktober traditiegetrouw in Maastricht worden gehouden, beloven dit jaar een bijzondere editie te worden, waarbij het beste van de Nederlandse dans zowel online als live in Maastricht te beleven is. Met meer dan honderd activiteiten en tien premières, meesters en nieuwe makers, alles van klassiek tot urban. Dans met mij is wederom het motto dat oproept dans in alle verschijningsvormen te ervaren. Deze boodschap wordt extra uitgedragen door de vijf spraakmakende hoofdrolspelers uit de foto- en video-campagne, met beeldmateriaal van fotograaf Hugo Thomassen.

Igone de Jongh – Balleticoon

„Ik dans al mijn hele leven. Ik neem het publiek graag mee naar de magische theaterwereld. Van binnen word ik dan heel rustig.”

Ali Zanad – Urban dancer

„Toen ik als kind opgroeide in Irak wist ik niet wat dans was, daar kwam ik op mijn zestiende pas in Nederland mee in aanraking. Het maakte ALLES anders, maar ik moest mezelf wel bewijzen – naar mijn ouders, naar mijn cultuur, naar mezelf. Nu ben ik helemaal in het moment als ik dans, ik stop met denken en ik voel!”

Mijke van de Wal – Talent in opleiding

„Dans geeft mij vrijheid. Ik hoef nergens aan te denken. Gewoon gáán.”

Redouan Ait Chitt – Breakdancer

„Dans heeft mijn hele leven veranderd. Redo zonder dans zou geen Redo zijn. Het geeft me een gevoel van ultieme vrijheid, van het breken van barrières en vooroordelen.”

Hugo Thomassen Fotograaf

De Maastrichtse fotograaf Hugo Thomassen, voor Chapeau-lezers geen onbekende, heeft op verzoek van de Nederlandse Dansdagen de nieuwe campagne gefotografeerd, zoals hierboven te zien. „De ambitie is om meer naar buiten te treden als evenement en zodoende een groter publiek aan te spreken. Dus niet alleen dansers fotograferen op het podium. Er moest een stadsgevoel in komen. Daarvoor hebben we enkele interessante locaties gevonden. Bewust hebben we andere kleding dan gebruikelijk gekozen en een andere styling. Het lint dat je op de foto’s ziet verwijst als een slinger naar het nieuwe logo. En de beelden heb ik geroteerd om zo extra spanning te creëren.”

De Nederlandse Dansdagen vinden plaats van 30 september tot en met 7 oktober in en vanuit Maastricht. Meer informatie en kaarten vind je op de website nederlandsedansdagen.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu