Home > Business > Maastrichtse architectuur vereeuwigd in unieke machetknopen

Maastrichtse architectuur vereeuwigd in unieke machetknopen

Auteur: Jo Cortenraedt

De afgelopen maanden is er in samenwerking met lokale Maastricht kenners gewerkt aan een prototype van de Maastricht City Cufflinks®. Dit is een vervolg op een succesvolle serie van wereldsteden, waarvan de essentie van een betreffende stad – via een selectie van kenmerkende architectuur – is weergegeven.

Het ontwerp van deze bijzondere manchetknopen komt van de vooraanstaande Nederlandse designer Seroj de Graaf. 

De eerste serie betrof manchetknopen met Amsterdam als thema, met daarop een aantal bijzondere grachtenpanden. Ze zijn onder meer verkocht bij de Bijenkorf, aan boord van alle KLM-vliegtuigen en aan bedrijven zoals Heineken als marketing-instrument.

Van New York tot Maastricht
In iedere stad heb je natuurlijk mensen, die trots zijn op hun stad. Dit bracht Seroj en zijn business partner – inmiddels hadden zij het bedrijf City Cufflinks opgericht – tot het idee om contact te zoeken met lokale mensen in andere wereldsteden, om ook die steden samen met deze locals te ontwerpen.

Londen, New York City en Milaan volgden als ontwerp. Ook in die steden viel het onderscheidende design erg in de smaak.

Nu is Maastricht aan de beurt. Samen met lokale Maastricht kenners is een selectie gemaakt van bijzondere gebouwen, die Maastricht op mooie wijze vertegenwoordigen. Het finale prototype is gemaakt. De gebouwen, die weergegeven zijn in willekeurige volgorde: het Stadhuis, Huis op de Jeker, Sint-Servaaskerk, Dinghuis, het Gouvernement, Helpoort, de Hoofdwacht, Onze Lieve Vrouwebasiliek, Château Neercanne, Bonnefantenmuseum en Kruisherenklooster.

500 early bird inschrijvers nodig voor realisatie: tijdelijk beschikbaar voor speciale prijs
Hoe werkt het?

Als er voor 21 december 2018 op de 500 beschikbare paar is ingeschreven – gelimiteerde Signature edition met genummerd en gesigneerd certificaat – dan zal de zilversmid en zijn team overgaan tot het maken van de manchetknopen.

Zowel particulieren als bedrijven kunnen 1 of meer sets vooruit bestellen via maastrichtcitycufflinks.com . De speciale set-prijs (EUR 245 ipv EUR 295 inclusief btw)  is pas bij de online check-out te zien. Deze vroege vogels maken dit nieuwe ontwerp mogelijk.

_________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu