Home > Kunst en Cultuur > Amati TEFAF-concert in het teken van Gil Sharon

Amati TEFAF-concert in het teken van Gil Sharon

Auteur: Maarten van Laarhoven

In zijn jaarlijkse TEFAF-concert brengt het Amati Ensemble een fine fleur van musici samen rond violist Gil Sharon, de oprichter van het muziekgezelschap. De Braziliaanse pianiste Christina Ortiz en het legendarische Fine Arts Quartet uit de Verenigde Staten vertolken samen met Sharon markante werken uit de kamermuziekliteratuur van Haydn en Brahms en één van de mooiste pianokwintetten uit de canon, dat van Robert Schumann, Opus 4.

Het concert vindt plaats op 13 maart in de grote zaal van het Theater aan het Vrijthof na afloop van de eerste zondag van TEFAF, de grootste en belangrijkste kunst- en antiekbeurs ter wereld, die dit jaar plaatsvindt van 11 tot en met 20 maart. Het speciale Amati TEFAF-concert begint om 20 uur. Kaarten, à 32,50 euro, zijn te bestellen via de UITbalie van het Maastrichtse theater.

De in Roemenië geboren musicus Sharon emigreerde in 1961 naar Israël waar hij studeerde aan de Rubin Academie van de Universiteit van Tel Aviv. Sinds 1969 woont hij in Nederland, waar hij onder andere 36 jaar lang als eerste concertmeester verbonden was aan het Limburgs Symfonie Orkest, een van de voorgangers van het fusieorkest philharmonie zuid-nederland.

In 2011 werd Sharon door het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Limburg benoemd tot ‘Limburger van Verdienste’. De concertmeester kreeg deze onderscheiding toegekend ‘uit waardering voor zijn langdurige en veelzijdige verdiensten op cultureel gebied voor de provincie Limburg’.   

 Gilsharon 02Color 2

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu