Home > Kunst en Cultuur > Post + García: galerie en kunstuitleen in Maastricht

Post + García: galerie en kunstuitleen in Maastricht

Auteur: Jo Cortenraedt

Een echt jubileum is het niet, maar Galerie Post + García viert twee ronde getallen dit jaar. De fraaie galerie aan de Avenue Céramique bestaat vijftien jaar en de kunstuitleen in de Rechtstraat tien jaar. De combinatie werkt zo goed, dat inmiddels een tweede kunstuitleen is geopend in de Boschstraat in het centrum, recht tegenover het oude LIOF-gebouw dat waarschijnlijk een hotelfunctie gaat krijgen.

„We zijn trots op onze historie, maar we kijken vooral naar de toekomst, dat is onze motor,” vertelt Paloma García. En haar echtgenoot en compagnon Peter Post verklaart het succes: „We voeren een levendige galerie met een mooi aanbod aan kunstenaars met wie we allemaal een intensieve band hebben. De kunstuitleen een paar honderd meter verderop zorgt niet alleen voor een eigen aantrekkingskracht, maar ook voor een extra loop naar de galerie. Dat werkt drempelverlagend.”Bij de kunstuitleen kun je een werk maximaal drie maanden mee naar huis nemen. Dan betaal je er per maand een huurprijs voor. Na uiterlijk drie maanden kun je het terug brengen of aanschaffen, met de reeds betaalde huur in aftrek. „Dat bevordert heel sterk de verkoop. Van bijvoorbeeld een kunstenaar als Hans Keuls hebben we in deze combinatie in relatief korte tijd enkele tientallen werken verkocht.”Met een galerie moet je naar de mensen toegaan, zo is de filosofie bij Post + Garcia. Vandaar nu ook de opening van de tweede kunstuitleen. „Je moet met je tijd meegaan, innovatief zijn. Niet wachten totdat er iets gebeurt,” zo formuleert Paloma García het.

Die opening komt op een goed moment, meent Peter Post. „Het gebied rond de Boschstraat is in ontwikkeling. Met de nieuwe hotels, waaronder het Studenthotel, filmtheater Lumière, straks Loods 5 en leuke winkels krijg je een heel levendige straat met veel bezoekers van buiten die voor een weekend naar Maastricht komen. Dat is voor ons heel interessant.”Post+Garcia richt zich op moderne, naoorlogse en hedendaagse kunst. Met ook werken van een aantal Cobra-kunstenaars zoals Corneille, Constant, Lucebert en Appel. Tijdens TEFAF is er in de galerie aan de Avenue Céramique 17 een speciale tentoonstelling onder de noemer Ripollés en zijn atelier Mas de Flors. Deze loopt van 14 maart t/m 4 mei. In de tentoonstelling worden niet alleen prenten getoond van Ripollés zelf, maar ook ambachtelijke materiedrukken van Armando, Alexander Vogels, Conbulius, Hans Keuls en Lidia Masllorens, die onlangs werden gedrukt in het atelier van de Spaanse kunstenaar. Deze bijzondere prenten worden uitgegeven onder de naam Edition Post + García.

  

Zowel de galerie als ook de beide kunstuitleenlocaties zijn tijdens TEFAF elke dag geopend van 12 tot 17 uur.
http://www.postgarcia.nl/

Fotografie: Anne Jannes

___________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu