Home > Kunst en Cultuur > 85-jarige Jan Latinne brengt ode aan de jeugd

85-jarige Jan Latinne brengt ode aan de jeugd

De bekende Belgisch Limburgse kunstenaar Jan Latinne werd onlangs 85! Dat is uitgebreid gevierd in zijn woonplaats As, onder meer met een tentoonstelling van recent werk in het St. Aldegondiskerkje. Deze expositie loopt deze week af, maar de werken zijn nog te zien op afspraak in zijn kunstgalerie.

Latinne blijft de mensen verrassen, want naast de bekende kleurrijke werken, die zo’n beetje zijn handelsmerk vormen, maakt hij de laatste tijd ook schilderijen in wit-zwart. Een nieuwe uitdaging voor Jan. Deze schilderijen ontstonden tijdens de corona-lockdown en heten daarom: Ode aan de Jeugd – We will kiss again. Latinne mag dan wel 85 jaar geworden zijn, hij denkt nog niet aan ophouden. Zo stichtte hij onlangs nog de kunstkring Semper Arte en is hij van plan grote molenwieken te gaan beschilderen. ,,Men kan dan ‘aandelen in wind’ kopen”, grinnikt hij.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu