Home > Kunst en Cultuur > Frisse start voor gloednieuwe Papyruszaal

Frisse start voor gloednieuwe Papyruszaal

Auteur: Maarten van Laarhoven

Begin juni viel het doek in de Papyruszaal in Theater aan het Vrijthof, om pas gisteravond, na welgeteld 118 dagen, weer te open te gaan. Na 26 jaar trouwe dienst moest de zaal nodig worden gerenoveerd: akoestiek, techniek en bekleding voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Dat laatste is na gisteravond voorlopig wel weer even het geval: een uitverkochte zaal met een deel genodigden en een deel kaartkopers. een volle zaal met genodigden kon gisteren genieten van de eerste uitvoeringen van philharmonie zuid-nederland, samen met Toneelgroep Maastricht. De nieuwe stoelen, met een stevige rugleuning, vielen bij de meeste bezoekers in de smaak, net als de sfeer en akoestiek. Op het programma stonden werken van de Chinese componist Qigang Chen, die met zijn Initéraire d’une illusion, een wereldpremière beleefde, Ravel, Rachmaninov en Skrjabin. Vooraf werden de speciale gasten op de foto gezet. Zaterdag vindt het tweede deel van de officiële opening plaats met Toneelgroep Maastricht.

Fotografie: Frits Widdershoven

_________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu