Home > Kunst en Cultuur > TEFAF neemt organisatie beurs New York helemaal over

TEFAF neemt organisatie beurs New York helemaal over

Auteur: Jo Cortenraedt

De kunstbeurs TEFAF New York, die twee keer per jaar wordt gehouden, zal voortaan helemaal georganiseerd worden door het mondiaal opererende TEFAF-team. De eerste twee jaar werd nog samengewerkt met Michael Plummer en Jeff Rabin van Artvest, van wie een bestaande beurs in 2016 werd overgenomen en omgedoopt werd tot TEFAF NY.

Tot directeur van TEFAF New York is Sofie Scheerlinck benoemd. Zij komt uit de kunstwereld en heeft onder meer ervaring opgedaan bij gerenommeerde veilinghuizen.

TEFAF is steeds meer een mondiaal functionerende organisatie geworden. Het grootste kantoor is weliswaar nog gevestigd in het Brabantse Helvoirt, maar de CEO en het hoofd marketing werken vanuit Londen terwijl de voorzitter in New York woont,.

„Deze veranderingen horen bij een ‘global brand’ dat TEFAF steeds meer is geworden”, zegt voorzitter Nanne Dekking.

Behalve in New York organiseert TEFAF jaarlijks een beurs in Maastricht. Het is verreweg de grootste en bekendste van de drie.

Het is niet uitgesloten dat TEFAF in de toekomst nog een beurs erbij gaat doen, waarbij het voor de hand ligt dat naar Azië gekeken wordt, omdat de kunstmarkt daar sterk groeit.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu