Home > TEFAF > TEFAF 2023 > Fotoverslag: TEFAF terug in volle glorie

Fotoverslag: TEFAF terug in volle glorie

De kunstbeurs TEFAF Maastricht heeft na drie ellendige coronajaren al op de openingsdag bewezen weer helemaal terug aan de top te staan, als beste beurs ter wereld. De 5000 genodigden uit vele landen vielen van de ene in de andere verbazing. De stands zijn nóg mooier ingericht dan in voorgaande jaren. En de handelaren hebben werkelijk enorme moeite gedaan om de allerbeste kunststukken die op dit moment in de wereld nog beschikbaar zijn, hier in Maastricht aan te bieden. 

Opvallend is onder meer de massale aanwezigheid in deze openingsfase van de grote Amerikaanse musea. Dat is een belangrijke graadmeter voor de impact van de beurs. Vorig jaar, toen er een kortere en minder grote beurs werd gehouden in juni, schitterden deze curatoren door afwezigheid, maar dit jaar zijn ze weer in groten getale naar Maastricht gevlogen. Een aantal van hen met privé-vliegtuigen die maar voor een deel op Maastricht Aachen Airport konden landen. Volgens Philip Bodson, die met zijn bedrijf de afhandeling van deze vliegtuigen doet, moest door het slechte weer een aantal van hen doorvliegen naar Luik en Düsseldorf. „Maar we hebben wel gezorgd dat de mensen op tijd hier in MECC Maastricht waren.”

Veel standhouders hebben reeds de eerste belangrijke verkopen gemeld. De grote kunstverzamelaars laten zich kennelijk niet afschrikken door de onrustige toestand in de wereld. Volgens experts is het juist nu een goede periode om te beleggen in kunst van hoog niveau, omdat die in waarde alleen maar zal toenemen. 

Vanaf zaterdag 11 maart is de beurs toegankelijk voor het publiek gedurende negen achtereenvolgende dagen. Iedereen zal door detectiepoorten moeten gaan en ook andere veiligheidsmaatregelen moeten trotseren. Maar dat bleek op de eerste dag geen probleem. De meeste mensen zijn gewend aan soortgelijke maatregelen op vliegvelden. 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.