Home > Kunst en Cultuur > ‘Maastricht kan nog veel meer’ 

‘Maastricht kan nog veel meer’ 

De traditionele opening van de stand ‘Chapeau / Maastricht Region’ met onder meer de Provincie Limburg, de Gemeente Maastricht en Chapeau Magazine als partners, bood een podium aan de leiding van TEFAF om de relatie met Maastricht en omgeving verder aan te halen.

Bestuursvoorzitter Nanne Dekking had het over de ‘beste beurs ooit’ en constateerde dat de opzet blijkt te slagen voor wat betreft de extra twee beurzen in New York. „In Maastricht werd toen gevreesd dat wij de klemtoon in New York zouden gaan leggen en dat de beurs hier in het MECC in het gedrang zou komen. Maar het tegendeel was onze bedoeling. Juist door in New York een soort venster op de moederbeurs in Maastricht te creëren, is de belangstelling vanuit Amerika voor deze beurs alleen maar gegroeid.”

Patrick van Maris, CEO van TEFAF, onderstreepte het ‘huwelijk’ dat TEFAF en Maastricht zijn aangegaan. „Met het nieuwe contract van 10 jaar is de discussie voorbij over wel of niet blijven in Maastricht. We hebben nu de tijd om onze relatie verder uit te bouwen. We hadden naar Amsterdam kunnen gaan, maar het is daar een soort pretpark geworden. Maastricht heeft meer klasse en standing. Alleen doet de stad er naar mijn idee nog te weinig mee. Ik denk dat hier nog best enkele internationale evenementen van hoog niveau zouden kunnen landen. Er kan nog zo veel meer in deze prachtige internationale stad.”

Hij benadrukte dat de stap van de Provincie Limburg om daadwerkelijk te investeren in het partnership met TEFAF, van groot belang is geweest in de beslissing om een nieuw contract af te sluiten.

Burgemeester Annemarie Penn toonde zich in ieder geval tevreden met de samenwerking.  „Wij horen bij elkaar en ik ben blij dat de banden nog nooit zo goed zijn geweest. Samen moeten we het doen.”

Gedeputeerde Joost van den Akker vond tussen het campagnevoeren door nog de tijd om even bij de standopening te zijn. „Er hangt en staat hier qua kunst net zo veel waarde als de hele spaarpot van de Provincie, namelijk zo’n 1 miljard euro.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.