Home > Health > Potentiële koper voor lentetafereel Toon Hermans

Potentiële koper voor lentetafereel Toon Hermans

Er heeft zich een potentiële koper gemeld voor het schilderij ‘Hollands Lent’ van de in 2000 overleden cabaretier Toon Hermans. De bieder is bereid om 5.500 euro te betalen, zo heeft het Toon Hermans Huis Maastricht bekendgemaakt.

Het werk, dat in 1971 werd geschilderd tijdens een rustperiode die de grote cabaretier begin jaren ’70 nam om te bekomen van een inzinking enige tijd daarvoor, werd op zondag 6 september onthuld door de Maastrichtse wethouder Jack Gerats en Melanie Frederiks, directeur van het Toon Hermans Huis Maastricht. Gehoopt wordt dat er iemand is die meer wil betalen dan het bod dat nu op tafel ligt. Bieden kan nog tot en met 4 oktober, de dag dat het Toon Hermans Huis Maastricht open dag houdt.

In de periode dat de legendarische Toon Hermans het werk schilderde, woonde hij met zijn vrouw Rietje in de Stokstraat in Maastricht. De oververmoeidheid was toen duidelijk uit zijn lijf, zeggen kenners van zijn werk. De lichte lentekleuren overheersen in het bijzondere schilderij. Maurice Hermans heeft het doek een aantal jaren geleden geschonken aan het Toon Hermans Huis Maastricht met de bedoeling het op een geschikt moment te veilen. 

‘Hollands Lent’ werd  een paar jaar geleden aan het Toon Hermans Huis Maastricht ter beschikking werd gesteld door Toon Hermans’ zoon Maurice. Het originele doek, dat overigens niet is gesigneerd, is 110 x 90 centimeter groot en zit in een witte houten lijst.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.