Home > Kunst en Cultuur > Benefietconcert Rotary Orkest Duitsland in Theresiakerk Maastricht

Benefietconcert Rotary Orkest Duitsland in Theresiakerk Maastricht

Prachtige muziek uit wereldberoemde opera’s klinkt zaterdag 10 juni vanaf 19.00 uur in Maastricht tijdens een benefietconcert georganiseerd door Rotary Maastricht.

Het 65-koppige Rotary Orkest Duitsland onder leiding van dirigent Desar Sulejmani treedt dan op in Opus 9, de gloednieuwe concertzaal in de St. Theresiakerk, het onderkomen van philharmonie zuidnederland. Jonge musici van het Western Balkans Youth Orchestra zullen ook meespelen, waarmee het bijzondere karakter van dit muzikale evenement nog eens wordt benadrukt. Publiek kan genieten van een geselecteerd aantal muziekstukken uit de beide suites van de Opera

Carmen van Bizet, waaronder Les Toréadores en Habanera. Uit de opera Andrea Chenier van Giordano wordt Nemico della Patria opgevoerd. Na de pauze van dit bijzondere concert luistert het publiek naar delen uit de 9e symfonie van Dvořák’s Uit de nieuwe wereld. De opbrengst van dit benefiet komt ten goede aan de Stichting Water for life. Door het kopen van een entreekaart en/of het doen van een donatie, steunt u het realiseren van schoon drinkwater en hygiëne op scholen in Arusha, Tanzania. Brigitte van Eck, lid commissie Benefietconcert Rotary Club Maastricht: „Op deze avond komen veel mooie dingen samen: een goed orkest, een prachtig programma, de geweldige akoestiek van de Theresiakerk én het steunen van een goed doel. Ook zijn er kaarten ter beschikking gesteld aan members van de Quiet Community.”

Kaarten à 30 euro (inclusief een pauzeconsumptie én bijdrage aan het goede doel) zijn te koop aan de Uitbalie van Theater aan het Vrijthof of via de website: theateraanhetvrijthof.nl

Voor meer informatie: waterforlife.nl. Dit benefietconcert wordt georganiseerd door Rotary Maastricht rotarymaastricht.nl. Via deze website kunt u ook een donatie doen aan Water for life.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.