Home > Kunst en Cultuur > Maastricht lanceert modewebsite

Maastricht lanceert modewebsite

Maastricht gaat de komende jaren veel authentiek modemoois onthullen, want naast André Rieu, het Preuvenemint en Slevrouwe, is Maastricht ook mode, met piekfijn stijlgevoel en het oneindige zicht op nieuw en bestaand talent. De stad zit vol vakmanschap, kwaliteit, historie en authenticiteit, vermengd met de bij iedereen bekende Maastrichtse elegantie.

Ook vandaag heeft de stad weer een stukje van het modekarakter laten zien. Met de lancering van de website www.fashionmaastricht.nl, weet Maastricht de bruisende modestad op de kaart te zetten. Op de website is plek voor de fashion industrie en creatieve designers.

Naast het zichtbaar maken van de modemakers, -instituten en – kwartieren van Maastricht en de Euregio op de website, zit deze ambitie net zo goed verweven in talentvolle initiatieven. Van de wekelijkse ‘Catwalk Maastricht’ op zaterdag -als inspiratiebron voor de modebezoekers aan de stad – tot het jaarlijks spraakmakende FASHIONCLASH Festival in juni. Maar ook in toekomstige projecten, zoals de talentenbroedplek ‘FashionHouse’ en een verkoopplek voor lokale designerklapstukken.

Maastricht ademt mode, kijk maar naar al die exclusieve boetieks, zoals Leon Martens Juweliers, Kiki Niesten en PL-Line. Het is ook de plek der kruisbestuivingen en springplanken voor talrijke talenten, vedettes en modieuze noten. Denk aan: G-Star hoofdontwerper Pierre Morisset, Harper’s Bazaars hoofdredacteur Cécile Narinx, topmodel Kiki Willems, modemakers als Linda Friesen, Milan Palmaen Christian Lagerwaard en instituten als Maastricht Academy of Fine Arts and Design​ (MAFAD) en FASHIONCLASH.

Maastricht biedt ook een platform voor jong talent. Daarmee gaat het doorgaans trendy of hip imago van mode voorbij. Qua imago zet de stad dan ook in op de ode aan de creatie, de basisbeginselen van vakmanschap, kwaliteit en elegantie. Die waarden lopen als een rode draad door een breed scala aan knappe ambachten, reikend van fotografie, textieldesign tot aan kostuum- en sieradenontwerp.

John Aarts, Wethouder Economie Gemeente Maastricht: “Weer een bouwsteen van Mode Maastricht die gerealiseerd wordt. En een belangrijke: de website www.fashionmaastricht.nl. Het online visitekaartje voor modestad Maastricht, met daarop onder meer Maastrichtse modemakers, onze gezamenlijke ambities, initiatieven en de prestaties tot dusver. Een etalage voor de stad,die nog verder uitgebouwd zal worden in de toekomst, ook vanuit de Euregio.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu