Home > Business > Chapeau Business 04-06

Chapeau Business 04-06

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: Fagro.

 

Fagro is een interim-adviesbureau voor finance & control. ‟We nemen financiële professionals – van junior tot en met zeer ervaren senioren – in vaste dienst en detacheren hen bij organisaties in de private en publieke sector”, legt Jos Paffen, Managing Director bij Fagro, uit.  Naast de hoofdvestiging bij Maastricht Aachen Airport, heeft Fagro vestigingen in Eindhoven, Arnhem en Düsseldorf.

 

 

 De inzet van Fagro varieert van tijdelijke financieel-administratieve ondersteuning tot en met financieel management en directievoering. Met ruim 190 medewerkers in vaste dienst is Fagro toonaangevend in Zuid-Oost Nederland. ‟We opereren vanuit meerdere vestigingen om een olievlek te bewerkstelligen”, licht Jos Paffen toe. ‟Vanuit deze vestigingen zijn we fysiek dicht bij onze klanten.”

 Die olievlekstrategie was ook de reden voor Fagro om een vestiging in Düsseldorf te openen. ‟Düsseldorf is niet alleen de hoofdstad van Nordrhein Westfalen, het zwaartepunt van de economie in deze regio ligt in de zakelijke dienstverlening. Trek je een cirkel met een straal van 30 kilometer rond Düsseldorf, dan heb je een economie die groter is dan de Randstad.”

 We begrijpen de cultuur

‟We zagen dat in Nordrhein Westfalen een enorme afzetmarkt lag. De flexibele arbeidsmarkt is in Duitsland nog niet zo goed ontwikkeld. In Duitsland zijn termen als interim of detacheren nauwelijks bekend.” Voor het van origine Limburgse bedrijf, was de stap richting Duitsland relatief eenvoudig. ‟De meeste Limburgers spreken de Duitse taal, maar veel belangrijker nog, we begrijpen de cultuur.”

 Toch heeft Fagro in Duitsland een andere strategie dan in Nederland. ‟Doordat Duitsers nog minder bekend zijn met het fenomeen ‘detacheren van financiële professionals’, lopen we nog weleens tegen scepsis aan. Een Duitser zal ook altijd de voorkeur geven aan een senior medewerker. Door die scepsis moeten we écht een paar keer rond de tafel om het vertrouwen te winnen. Onze grensoverschrijdende cultuur – een mix van Duits en Nederlands – zorgt dan wel dat we die brug kunnen bouwen.”

Bezoek de website van Fagro voor meer informatie

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.