Home > Kunst en Cultuur > Gallo-Romeins Museum Tongeren brengt toptentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’

Gallo-Romeins Museum Tongeren brengt toptentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’

‘Horum onnium fortissimi sunt Belgae’ Oftewel: ‘Van hen allemaal zijn de Belgen de dappersten ’. Dat schreef staatsman en strateeg Julius Caesar destijds in zijn werk ‘De bello Gallico’. En het waren die Belgen, of beter gezegd: de Eburonen, die met hun mythische leider Ambiorix het 14e Romeinse legioen in de pan hakten tijdens de slag van Atuatuca, het huidige Tongeren.

Het stond dus wel in de sterren geschreven dat het Gallo-Romeins Museum  ooit zou uitpakken met een kwaliteitsvolle tentoonstelling over de Romeinen. ‘Oog in oog’ nodigt de bezoeker letterlijk uit te genieten van levensgrote beelden van keizers en goden, amforen, ravissante juwelen, fresco’s en veel meer.  Topstukken die zorgvuldig werden gekozen in samenspraak met het British Museum en aangevuld met bijzondere highlights uit de eigen collectie, zoals het unieke loden vervloekingsplaatje, om maar iets te noemen.

‘Oog in oog’ laat ook ooggetuigen aan het woord. Hedendaagse acteurs die in de huid van de Romeinen kruipen en via videotestimonials vertellen over het leven onder het gezag van Rome. De tentoonstelling is in strakke lijnen en subtiele pastelkleuren gevat, waardoor teksten en voorwerpen goed tot recht komen. En dat alles coronaproof, want het museum werkt met tijdssloten. Vooraf een ticket boeken is dus aangeraden. Nog tot 1 augustus 2021 te zien.

Kielenstraat 15,Tongeren – galloromeinsmuseum.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu