Home > Kunst en Cultuur > Maastricht lanceert campagnefilmpje Songfestival 2020

Maastricht lanceert campagnefilmpje Songfestival 2020

Come Closer. Dat is het thema waarmee Maastricht inhoud en kleur geeft aan zijn kandidatuur als gaststad voor het Eurovisie Songfestival in 2020. Maastricht is daarmee de eerste kandidaatstad die een tipje van de sluier oplicht over de inhoud van zijn bidbook. Morgen overhandigen burgemeester Annemarie Penn-te Strake en gouverneur Theo Bovens het bidbook aan de directie van de NPO.

Europa is zó groot dat we het heerlijk vinden als het voor even klein en intiem wordt, is de gedachte achter het thema. ,,Voor het Songfestival is Maastricht de uitgelezen locatie”, zegt burgemeester Penn-te Strake. ,,Een internationaal georiënteerde stad, op het kruispunt van Europa. Een stad die alles heeft en toch overzichtelijk is, vol karakter en sfeer. De hoofdstad van een regio die je gastvrij omarmt; waar je mag komen zoals je bent. Een plek die voelt als een plein: het hart van Europa. Waar we als Europeanen met zijn allen even dichtbij elkaar kunnen zijn.”

Voor gouverneur Bovens is er welbeschouwd geen betere plek denkbaar als podium voor het internationale liedjesfestival dan Maastricht. ,,Niet voor niets werd hier het verdrag getekend dat de geboorte inluidde van de Europese Unie en de Euro. Symbolen van internationale verbinding en voorspoed, die voortbouwen op de ideeën van een van hun grondleggers: Jean Monnet. Dezelfde Jean Monnet die ook ooit het Eurovisie Songfestival bedacht. Dat kan geen toeval zijn. Met Maastricht als gaststad komt het Songfestival een beetje thuis.”

Met het thema Come Closer willen Maastricht en regio aan het grote uitbundige Eurovisie Songfestival wat meer intimiteit toevoegen. Zonder iets af te doen aan het spektakel, maar door er iets van de Limburgse ziel aan toe te voegen. Het vermogen om te genieten van het goede leven. Het kleine te waarderen, naast het grote. Samen te genieten, nieuwsgierig te zijn naar elkaar, naar wat ons verbindt en hoe ons dat samen sterker maakt.

___________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.