Home > Kunst en Cultuur > Lumière eert filmrevolutionair Jean-Luc Godard

Lumière eert filmrevolutionair Jean-Luc Godard

Lumière Cinema vervolgt in december het eerbetoon aan de recent overleden Franse filmrevolutionair Jean-Luc Godard (1930-2022). De reeks Au Revoir Jean Luc Godard bevat een selectie van hoogtepunten uit diens rijke, fascinerende oeuvre. Het werk van Godard behoort tot de Franse Nouvelle Vague-stroming die het filmlandschap tijdens de jaren zestig volledig op zijn kop zette. Toen hij afgelopen september op 91-jarige leeftijd overleed, verloor de wereld dan ook één van de meest invloedrijke filmmakers aller tijden.

Weinig cineasten laten zo’n baanbrekend en radicaal oeuvre achter als de recent overleden Jean-Luc Godard. Van zijn eerste tot zijn laatste film bleef hij een onvermoeibare verkenner van de mogelijkheden en grenzen van de filmkunst. „Iedere film heeft een begin, midden en einde, maar niet noodzakelijkerwijs in die volgorde,” zei de Frans-Zwitserse meestercineast niet voor niets. Goddard zette als geen ander film- en vertelconventies op zijn kop.

Le Mépris (1963) | dinsdag 27 december, 16.30 uur.

Alphaville, Une Étrange Aventure De Lemmy Caution (1965) | zondag 4 december, 16.30 uur en dinsdag 13 december, 19:00 uur (Engels ondertiteld)

Pierrot le Fou (1965) | zondag 11 december, 16.30 uur en dinsdag 20 december, 19:00 uur (Engels ondertiteld)

Bande à Part (1964) | dinsdag 6 december, 19.00 uur en zondag 18 december, 16:30 uur. (Engels ondertiteld)

lumiere.nl

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.