Home > Kunst en Cultuur > Feestelijk afscheid van Stefan Rosu bij Philzuid

Feestelijk afscheid van Stefan Rosu bij Philzuid

Tijdens een ontvangst in de Groote Sociëteit in Maastricht is officieel afscheid genomen van Stefan Rosu als intendant van Philzuid. Nadien was er in het Theater aan het Vrijthof ter ere van hem een groot concert van Philzuid met het Brabant Koor onder leiding van chef-dirigent Duncan Ward.

De Oostenrijker Stefan Rosu heeft het orkest tien jaar lang geleid en heeft de fusie van het voormalig Limburgs Symfonieorkest en het Brabants Orkest in goede banen geleid. „Dat was op zich toen een pijnlijke zaak voor veel muziekliefhebbers omdat die stap gezet moest worden vanwege overheidsbezuinigingen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er een beter orkest uit is voortgekomen”, zei Rob Stevens, voorzitter van de Raad van Toezicht. „Aan de hand van Stefan Rosu is er een nieuw toporkest ontstaan voor heel Zuid-Nederland. Daar zijn we heel dankbaar voor.”

De Maastrichtse wethouder en loco-burgemeester Frans Bastiaens reikte Rosu het Teken van Verdienste uit. „Stefan heeft niet alleen dit orkest op een zeer professionele manier door de fusie heen geleid, er zijn ook talrijke nieuwe initiatieven ontwikkeld zoals educatie en de opening van de repetitieruimte Opus 9 in de Theresiakerk.”

De functie van Rosu wordt ad interim overgenomen door Rob Streevelaar, tot het moment dat er een definitieve opvolger is gevonden. „Dat is natuurlijk niet eenvoudig om iemand van een dergelijk kaliber te vinden, maar we hebben toch goede hoop dat dit gaat lukken.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

Lees nu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.