Home > Kunst en Cultuur > Artistieke erfenis Clea Betlem te zien in Meerssen

Artistieke erfenis Clea Betlem te zien in Meerssen

Legacy, een overzichtstentoonstelling van fotograaf Clea Betlem is vanaf zaterdag 10 december te zien in Kunsthuis Artistiek Meerssen. Een expositie als artistieke nalatenschap van haar leven. Ruim dertig fine art-foto’s geven een beeld van haar innerlijke wereld en drijfveren.

Door een kleine bijdrage aan een expositie afgelopen zomer werd fotografe Clea Betlem (1961) uit Meerssen als het ware herontdekt. Drie jaar geleden bleek ze ongeneselijk ziek en moest daardoor haar werk stilleggen. Inmiddels leeft ze alweer enkele maanden in ‘reserve tijd’. Ze ziet de uitnodiging voor de expositie in Meersen als een geweldige kans om mensen te laten kennismaken met haar vrije werk.

Clea volgde de Toneelacademie in Maastricht en studeerde daarna, na een zes jarige opleiding, cum laude af aan de Fotografieacademie Hasselt. Daarna volgde een drukke loopbaan waarin ze fotografie, meestal in opdracht, combineerde met  acteerwerk voor onder andere evenementenbureau 2tact in Maastricht.

Analoog geschoold bouwde ze de afgelopen decennia een indrukwekkend portfolio op met digitale, foto’s die, na bewerking, een gelaagd karakter krijgen. Clea spreekt na bewerking van ‘schilderijen’. Veelal jonge mannen en vrouwen poseren ontspannen, dromerig kijkend in sferisch verlichte decors. Ook de stillevens van Clea hebben een romantisch, melancholisch, karakter dat op momenten herinnert aan de 18e en 19e -eeuwse schilderkunst. Ze bezitten tegelijk ook een aanstekelijk soort esthetiek en optimisme. De foto’s sluiten aan bij haar intentie met deze overzichtstentoonstelling: het leven vieren!

In het Kunsthuis Artistiek Meerssen worden gelijktijdig met Legacy ook bronzen beelden van de Meerssense kunstenaar Willy Vossen getoond.

Clea Betlem, Legacy, overzichtstentoonstelling, 10 december tot en met 22 januari | Kunsthuis Artistiek Meerssen. Openingstijden: donderdag tot zondag 14.00-17.00u Entree: gratis.

cleabetlem.nl

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.