Home > Kunst en Cultuur > Moser Ateliers: vijf ambitieuze jonge ondernemers onder een dak

Moser Ateliers: vijf ambitieuze jonge ondernemers onder een dak

De vijf exploitanten van de Moser Ateliers zijn inmiddels wel gewend aan hun nieuwe werkplek aan de Professor Moserstraat in Maastricht. Gedurende de afgelopen maanden richtten zij allemaal hun nieuwe werkplekje in; eind juni werd het ondernemershuis officieel geopend door wethouder John Aarts (VVD, Economie).

Eind 2016 vestigde de eerste ondernemer zich in het pand, dat toen nog volledig opgeknapt moest worden. Dr. Ludidi (ook wel bekend onder zijn voornaam Samefko) is voedingswetenschapper en runt daarnaast Moser Gym en Moser & Co. Hij is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en vormgeving van wat nu de Moser Ateliers zijn. ,,We willen er geen bedrijvenplek van maken waarin je elkaar alleen in de wandelgang tegen komt. Onze gangen zijn zo ingericht dat je overal makkelijk eventjes kunt zitten en kletsen. Op de eerste verdieping wordt momenteel hard gewerkt aan een gemeenschappelijke ruimte.’ aldus Dr. Ludidi.

De tweede jonge ondernemer die onderdeel werd van de Moser Ateliers Jan Joost Stiphout. Vijf jaar geleden begon hij Hout Video op zijn logeerkamertje, nu is zijn bedrijf uitgegroeid tot een echt videoproductiebedrijf. En zijn atelier? Dat voelt een beetje als de Google HQ van Maastricht. ,,Fun staat hier hoog in het vaandel, ik ben van mening dat mijn werknemers het naar hun zin moeten hebben. Dit is niet alleen leuk maar dan doen ze ook hun werk beter.”

Hoewel Jan Joost eigenlijk niet op zoek was naar een verzamelgebouw, is hij blij met zijn plekje aan de Professor Moserstraat. ,,Met z’n vijven ben je dat gebouw. En samen brengen we nog meer plezier naar de werkvloer.”

Het kantoor aan de overkant van de gang wordt gevuld door de broers Massoud & Mahmud Hassani. Zij vluchtte toen ze 8 en 10 waren uit Afghanistan. In 2011 ontwierp Massoud de Mine Kafon, een uitvinding die voorkomt uit de dingen die hij heeft meegemaakt tijdens zijn jeugd. Deze ‘bal’ is gemaakt van lichte en goedkope materialen en kan op een veilige manier 3 tot 4 landmijnen uitschakelen. In de Mine Kafon studio aan de Professor Moserstraat zijn de broers Hassani en hun team hard aan het werk aan de doorontwikkeling van de Mine Kafon. De Mine Kafon kan er volgens hen voor zorgen dat de wereld binnen tien jaar op een veilige & goedkope manier landmijnvrij gemaakt kan worden.

De jongste van het stel is Stefan Hof, een sportfysio in spe. Toen het plekje waar hij nu zit eind februari vrijkwam, hoefde hij niet lang na te denken. Binnen drie weken was Fysiotherapie Hof geboren en nu ziet hij Moser Ateliers als zijn tweede thuis. ,,Ik ben de jongste van de vijf en de enige die echt net voor zichzelf begint. Eigenlijk ben ik best wel trots dat ik hier met deze mensen mag samenzitten; er is zo veel dat ik van ze kan en wil leren!” Met een smile van oor tot oor geeft hij wel toe dat het vooral en bovenal een ontzettend leuke, gezellige en creatieve ervaring is om onderdeel te maken van dit groepje ondernemers.

Op de eerste verdieping zit Karin, de eigenaresse van You Students & You Scholar. Zij gebruikt haar expertise en ervaring om studenten te begeleiden of juiste begeleiding elders te vinden. Dit doet ze op allerlei verschillende manieren. Scripties nakijken, werkplek bieden aan studenten of studenten die elkaar kunnen helpen aan elkaar matchen. De omgeving en sfeer van de Moser Ateliers biedt de studenten een volwassen maar rustig plekje waar ze zich helemaal kunnen focussen op school.

De Moser ondernemers hebben totaal uiteenlopende expertises. Wat ze wel gemeen hebben is het feit dat ze jong en gedreven zijn. De diversiteit bij Moser Ateliers zorgt voor een kruisbestuiving van kennis en ervaring.  Alle ondernemers spreken van een fijne en motiverende werkomgeving. Ook wethouder Aarts was zeer te spreken over de Moser Ateliers. ,,Ik ben altijd trots op jonge ondernemers. Hier komt een groepje jonge ondernemers uit Maastricht samen. Zij hebben er allemaal voor gekozen het risico te nemen en er samen voor te gaan.”

Foto’s: Martin Snoek

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu