Home > Kunst en Cultuur > Geweldige keuze aan kerstevenementen in de Euregio

Geweldige keuze aan kerstevenementen in de Euregio

Auteur: Jo Cortenraedt

Het aantal kerstevenementen is de laatste jaren flink toegenomen in de regio. In Duitsland kennen ze langer de kerstmarkten met de chalets en de Glühwein. Steden als Düsseldorf en Aken ontvangen busladingen vol bezoekers uit Nederland en België. Maar geïnspireerd door de oosterburen zijn in veel steden in de eigen streek inmiddels ook tal van kerstevenementen en -attracties geopend. Een bondig overzicht.

LIMBURG


Maastricht
Met Magisch Maastricht heeft de Limburgse hoofdstad in de kerstperiode een grote trekpleister. Het evenement concentreert zich weliswaar op het Vrijthof met een grote schaatsbaan, chalets, een café-restaurant, een reuzenrad en andere attracties, maar ook in andere delen van de stad zijn er diverse activiteiten, met onder meer de intocht van de kerstman, en ook een aantal culturele initiatieven. Bovendien is de hele binnenstad, zowel in het historische centrum als in Wyck, feeeriek versierd met duizenden lampjes.
Tot en met 31 december
www.magischmaastrichtophetvrijthof.nl

Valkenburg
Valkenburg begint al vroeg aan de kerstperiode en trekt van heinde en verre tienduizenden bezoekers. Het hele Geulstadje is ondergedompeld in een dromerige kerstsfeer. Met de unieke kerstmarkten in de mergelgrotten heeft Valkenburg op dit vlak iets bijzonders dat onderscheidend is van alle andere kerstmarkten.
· Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg − t/m 30 december
· Kerstminiaturen Mergelrijk Valkenburg − t/m 6 januari
· Kerstmarkt Gemeentegrot Valkenburg − t/m 23 december
· Kerst in Winter Wonderland Valkenburg − t/m 6 januari
· Christmas Parade Valkenburg op 8, 15, 22 en 29 december
www.kerststadvalkenburg.nl

Heerlen
Met een zeshonderd vierkante meter grote schaatsbaan, een ijsglijbaan en een in winterse sferen ingericht café op het Pancratiusplein is Wintertijd het nieuwe kerstevenement in Heerlen. Daarnaast wordt op de Bongerd een ‘winterpark’ ingericht waar men kan genieten van de typische en gewenste kerstsfeer, diverse attracties, kerstkramen en kerstbomen. In de weekenden zijn er diverse optredens van muziekgroepen.
Tot en met 6 januari
www.wintertijdheerlen.nl

Sittard
In Sittard wordt weer het evenement Wèntjerdruim gehouden, dat zorgt voor een ultieme kerstbeleving. De fraai versierde gevels en bomen zorgen ervoor dat de hele historische binnenstad en het terrein bij de Ligne volledig in de kerstsferen komt.
Wèntjerdruim Sittard, van 14 december tot en met 6 januari
www.wentjerdruim.nl

DUITSLAND/ BELGIË

Monschau
De kerstsfeer in Monschau doet ergens denken aan die in Valkenburg. Een intiem stadje met typische huizen, kleine straatjes en veel traditie. Ook deze kerstmarkt is heel populair.
Tot en met 23 december 2018
www.monschau.nl/kerstmarkt

Schloss Merode
Voor de tiende keer wordt op Schloss Merode vlakbij Düren de romantische kerstmarkt rond het kasteel gehouden. Prins Charles-Louis van Merode opent zijn deuren voor bezoekers van alle leeftijden. Te zien zijn onder meer traditionele houten huizen, waar ambachtlieden hun waren aanbieden. Ook zijn er heerlijke warme hapjes en drankjes, waaronder natuurlijk de originele Glühwein. Diverse buitenhaarden zorgden voor de gewenste warmte. Nieuw is de speciale speeltuin voor kinderen met onder meer een nostalgische draaimolen. Zelfs een heus reuzenrad siert het park van het kasteel, waardoor het historische domein ook vanuit grote hoogte bewonderd kan worden.
De kerstmarkt is open tot en met 23 december, van woensdag tot en met zondag
www.weihnachtsmarkt-merode.de

Hasselt
Winterland is een kerstmarkt in Vlaamse stijl. Dat wil zeggen niet alleen kerstsfeer, maar ook het nodige entertainment en sowieso een gevarieerde horeca. Minder ingetogen dan in Aken; de nadruk ligt hier op het beleven van enige plezierige uren voor jong en oud. Met pal erachter de hele Hasseltse binnenstad met de vele bekende winkels, is het een geliefd uitje in de decembermaand.
Tot en met 6 januari
www.winterland.be/nl

__________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu