Home > Kunst en Cultuur > Soirée de la charité

Soirée de la charité

Een traditie in een nieuw jasje, het Gala van de Maastrichtse carnavalsvereniging De Tempeleers: ‘Soirée de la Charité’. De gasten betalen een behoorlijk bedrag, dat niet alleen opgaat aan het diner en de artiesten op Château Neercanne, maar waarvan het resterende geld gaat naar de goede doelen binnen het Maastrichtse carnaval. Want Prins Rolam I gaat deze dagen niet alleen langs vele cafés en feestzalen, maar ook bij de zieken en anderen die behoeftig zijn.

Zo’n 450 gasten hadden zich keurig in smoking en avondjurk gehesen en het ontbrak niet aan service en goede bediening. Zeg maar een sjieke avond, want carnaval is niet alleen van de straat, het is een feest van hoog tot laag. Op Neercanne zagen we vooral veel ondernemers die op deze manier hun steentje wilden bijdragen.

Op zich is het wellicht een idee om onder een dergelijk motto ook eens een grote zaal af te huren en dan aan lange dinertafels de gasten uit te nodigen en te trakteren op een aansprekend podiumprogramma. Zoals je bijvoorbeeld in Keulen, Düsseldorf en andere Duitse steden ziet. Maar stil zitten ze hier ook niet. Morgen bijvoorbeeld zo’n 500 mannen, allemaal in smoking, die in de Bonbonnière bijeenkomen voor de Hierezitting. Die hakt er meestal ook goed in.

 

 

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu